Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čeka se B nalaz

VIDEO: Paljba po Vanji - 'Ne osuđujte je prije vremena'

Vijest o dopingu hrvatske atletičarke Vanje Perišić uznemirila je atletske krugove. Većina ljudi vezanih uz atletski savez odlučila je šutjeti dok ne stigne B nalaz. Radi se o najnaprednijem krvnom dopingu CERI. Zanimljivo, među šest pozitivnih sportaša s Olimpijskih igara koji su imali pozitivan nalaz, Perišić je imala najslabiji rezultat.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

23-godišnja Splićanka u Pekingu je nastupila u utrci na 800 metara, a od 41 natjecateljice, zauzela je tek 35. mjesto. Splićanka je inače hrvatska rekorderka na 600 metara iz 2007. godine, najveći je uspjeh ostvarila na Europskome prvenstvu U-23 u Debrecenu 2007. kada je osvojila broncu.

Iz središta Međunarodnog olimpijskog odbora u Hrvatsku je stigao dopis o pozitivnom nalazu Vanje Perišić.

'Čekamo nalaz B uzorka. Ako će nalaz na B uzorku biti istovjetan nalazu A. Normalno je da će onda sportašica participirati u svim disciplinskim mjerama', rekao nam je glavni tajnik hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop.

>> Među dopingiranima na OI i hrvatska sportašica!

Sportski djelatnici s razlogom su ovom slučaju pristupili s oprezom. Još se sjećamo slučaja Marka Strahije koji je i na A i B testu bio pozitivan. Nakon što je odradio dvogodišnju suspenziju, ponovno je imao pozitivan test. Na kraju se ispostavilo da je imao rak.

Ovdje je pak riječ o najnaprednijoj krvnoj pretazi CERA, koju su liječnici međunarodnog olimpijskog odbora napravili nasumičnim izborom, a među pozitivnima su se našli i osvajač zlatne medalje na 1.500 metara Rashid Ramzi, osvajač srebrne medalje u cestovnoj utrci Talijan Rebellin, te njemački biciklist Stefan Schumacher.

'Ja bih zaista zamolio javnost da ne osuđuje prije vremena. Dakle, uvijek će biti vremena za osudu, odnosno sankcije za sportaša koji je uzimao doping,' apelira Čop.

Vanja Perišić, njezin trener, ali i predstavnici matičnog kluba Zrinjevac nisu se oglasili. Svi oni baš poput članova Olimpijskog odbora očekuju nalaze B testa, kada će sve biti puno jasnije. .

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider