Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'radimo sjajnu stvar'

VIDEO Najbrži sport s reketom oborio mnoge rekorde!

Proteklog vikenda u Zagrebu je održan najveći badmintonski reakreativni turnir u hrvatskoj povijesti u organizaciji kluba BK Flex - Servus...

Najbrži reketaški sport na svijetu okupio je čak 111 natjecatelja, odnosno zabilježio je 131 prijavu za turnir. Igralo se u 13 natjecateljskih kategorija, turnir je trajao 13 i pol sati, odigrana su 353 meča, 683 gema i 16 626 poena! Nijedno drugo natjecanje u Hrvatskoj, bilo na rekreativnoj ili profesionalnoj razini, nije privuklo ovakav broj natjecatelja i prijava u JEDNOM danu. Organizator turnira i predsjednik kluba BK Flex, Filip Lončarić, bio je i više nego zadovoljan:

"Iza nas je najveći Servus i uvjerljivo najveći rekreativni turnir u povijesti Hrvatske! Uz to, Servus je po veličini uz bok najvećim profesionalnim natjecanjima u Hrvatskoj, te ujedno jedan od Top 3 najvećih rekreativnih turnira u regiji!

Hvala svim natjecateljima i prijateljima kluba iz raznih dijelova Hrvatske, među kojima su bili zastupljeni Varaždinci, Koprivničani, Međimurci i Goričani. Hvala gostima iz Slovenije i BiH za koje se nadamo da nose pozitivne utiske. Hvala Pacificu što je pokrio nagradni fond, te naposljetku veliko hvala svim Flexovcima koji su na ovaj ili onaj način pomogli pri organizaciji turnira. Mislim da svi skupa radimo sjajnu stvar, a dolazak elitne razine natjecatelja pokazao je da barijere polagano popuštaju".

Turnir je, kako smo spomenuli, odigran u nekoliko kategorija, odnosno bio je prilagođen za sve rekreativne razine. Odrađen je u nevjerojatno ugodnoj i prijateljskoj atmosferi, a sama organizacija bila je uistinu na najvišem nivou, iako je "samo" riječ o rekreativnom natjecanju. Zapravo, to nije u potpunosti točno jer su u spomenutoj Elite kategoriji nastupili i aktualni juniorski prvaci Hrvatske. U konačnici je najuspješnija pojedinka bila Dorotea Sutara (BK Zagreb Maksimir), koja je osvojila dva zlata (pojedinačno i mješoviti parovi) i jedno srebro, dok je najbolji pojedinac bio Filip Jagar (BK Velika Gorica) koji se okitio s dva zlata (muški i mješoviti parovi) i jednom broncom (pojedinačno).

Iako mnogi misle da je badminton sport koji se igra na plaži ili livadi, sa ženom ili djecom, dok se ne zagrije ugljen za roštilj, to ipak nije tako. Riječ je o najbržem reketaškom sportu na svijetu, a razlog je i više nego jasan. Početna brzina najbržeg udarca u badmintonu, smasha (smeša), iznosi nevjerojatnih 493 kilometara na sat! Primjerice, početna brzina najbržeg servisa u tenisu iznosi "tek" 263 km/h.

Badminton je najpopularniji sport u Aziji, a njegova popularnost raste iz godine u godinu i u Europi. Samo je pitanje vremena kada će stati uz bok drugim 'velikim' sportovima i početi dobivati veću medijsku pažnju.

Badminton je sport za sve. Djecu i odrasle. One od 7 i 77 godina. Ukoliko se želite okušati u njemu slobodno se javite u BK Flex, najveći rekreativni klub u Hrvatskoj, koji svoje treninge održava na zagrebačkom Velesajmu i Prirodoslovnoj školi Vladimir Prelog. Ukoliko vam je pak bliže Velika Gorica, više informacija potražice na http://badminton-gorica.hr/.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider