Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sportski gastarbajteri

VIDEO: Mladi sportaši zbog kojih sele cijele obitelji

Mnogi od nas u djetinjstvu su mijenjali mjesta boravka zato što su naši roditelji dobili posao negdje drugdje - u drugom gradu, drugoj državi. U sljedećoj priči govorimo o posve obrnutom slučaju - kad se roditelji sele za djecom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante i Ksenija su mladi sportaši koji su prije nekoliko mjeseci promijenili mjesto stanovanja, točnije državu. Postali su sportski gastarbajteri i prije punoljetnosti. Kako danas izgleda njihov život donosi magazin Nove TV Provjereno.

>> VIDEO: 11-godišnji nogometni genije

Da djeca presele zbog roditelja ništa čudno, no u njihovim slučajevima roditelji su krenuli za svojom talentiranom djecom. Posljednja dva mjeseca Ante s obitelji živi 400-injak km od rodnog grada, u austrijskom Salzburgu. Njegov su talent još u Zagrebu uočili skauti brojnih poznatih europskih klubova, a onda je stigla ponuda iz Austrije.

'Gledajte, Ante ovdje ide u školu, uči engleski i njemački, znat će barem dva jezika, a ako još bude nešto i od nogometa – super', iskren je i skroman Miljenko Ćorić, Antin otac.

'Od 1996. aktivan sam u profesionalnom nogometu u Poljskoj i mogu reći da je on jedan od najboljih koje sam ikada vidio. Kad netko dobije toliko ponuda od europskih saveza kao što je to Ante, to jednostavno mora biti dobro', kaže Marek Rzepecki, trener U-12 ekipe Red Bull Salzburga.

Odbojkašica Ksenija velikim je dijelom zaslužna što njezina obitelj danas živi u Hrvatskoj. Premda je njezina majka udana za Hrvata, nisu se planirali seliti iz Moskve, no shvatili su da bi Kseinijin talent lakše mogao doći do izražaja u Hrvatskoj.

'Nitko me od rodbine nije odgovarao. Savjetovali su mi da je to dobro za nas, da je Hrvatska ipak Europa i sve je puno bliže. Odgovarali su me prijatelji, jer mnogi od njih još uvijek misle da je ovdje rat', kaže Tanja, Ksenijina majka.

I Ksenija i Ante tek upoznaju nove sredine, no oboje imaju isti cilj – uspjeti u onome čime se bave.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider