Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sramotan incident

VIDEO Dobud izbačen iz momčadi zbog divljačkog udarca igrača Partizana

Hrvatski reprezentativac i kapetan Juga Nikša Dobud izbačen je iz prve momčadi te će biti dodatno novčano kažnjen...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odluka je to Uprave Juga nakon teškog incidenta svog kapetana na utakmici s Partizanom u Beogradu sredinom prosinca.

Dobud je u bazenu šakom u glavu udario deset godina mlađeg protivnika Marka Manojlovića i razbio mu arkadu. Mladi vaterpolist Partizana kasnije je morao na šivanje u bolnicu.

''Onakav udarac je van svake pameti. Dobud je samo želio ozlijediti našeg igrača, nije imao nikakav povod da ga udari'', rekao je odmah nakon utakmice predsjednik Partizana Aleksandar Šoštar.

Naravno, reagirao je i Jug. I to oštro. Njegovo priopćenje donosimo vam u cijelosti:

''Na početku sezone posložena je ekipa za osvajanje trofeja nakon godine posta. Kao ciljeve u ovoj sezoni naveli smo osvajanje naslova prvaka Hrvatske i borbu za sve trofeje, što podrazumijeva ulazak u sva finala, odnosno plasmane na final four/six. Kako već na prvom skalinu nismo ostvarili zacrtani cilj, nakon višesatne rasprave Uprava Kluba je donijela sljedeće zaključke:

Iako smo osim u Prvenstvu i u Kupu zauzeli 3. mjesto, ne usvaja se ponuđena ostavka od strane Miha Bobića i Mile Smodlake. Uzimajući u obzir slične situacije u prošlosti, a nakon detaljne analize od strane trenera, daje im se podrška za nastavak rada uz napomenu da je krajnje vrijeme da pokažu da li su treneri za Juga. Isto se očekuje i od igrača, a pogotovo od onih koji trebaju činiti razliku.

Lani u ovo doba, potpisali smo novi 4-godišnji ugovor sa Nikšom Dobudom čime je postao najplaćeniji igrač Juga što svakako i zaslužuje svojom igrom. Iako ima vrhunske igračke predispozicije, svojim ponašanjem u bazenu i van bazena ne opravdava ulogu kapetana - vođe ekipe. Zbog izrazito nesportskog i opasnog čina u Beogradu, čime je naštetio ne samo sebi i ekipi, nego i ugledu Kluba, oduzima mu se kapetanska traka, te je novčano kažnjen sukladno Pravilniku Kluba. Zbog višekratnog ponašanja koje ne odgovara jednom prvotimcu Juga udaljava se iz prve ekipe i pridružuje se radu sa juniorima.

Ambicije Kluba su na početku sezone bile četiri finala i povratak naslova prvaka države, a vodeći računa o novonastaloj situaciju, kao i odlukama koje su donesene, sada možemo govoriti o željama i koncentrirati se na to kako kako ostvariti preostale ciljeve.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati