Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Anketa razotkrila razočaranja

Vi ste odlučili: Dinamo najveće razočaranje 2008.

U proteklih tjedana dana imali ste priliku izabrati najveće sportsko razočaranje još uvijek tekuće 2008. godine. Naša anketa i vaši glasovi kandidatima, koje ste upravo Vi izabrali, pokazali su kako je to naš aktualni nogometni prvak Dinamo, a odmah za petama su mu, nekada naš najbolji tenisač, Ivan Ljubičić i srebrna s Olimpijskih igara Blanka Vlašić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Očito su svježi neuspjesi zagrebačkog Dinama bitno utjecali na izbor čitatelja sport.dnevnik.hr-a u odabiru najvećeg razočaranja u svijetu sporta. U protekloj je godini Dinamo osvojio dvostruku krunu te izborio Ligu UEFA, no jesenski neuspjesi u prvenstvu, još jedan promašaj u dugo sanjanoj misiji prezimljavanja u Europi i skandali vezani za alfu i omegu kluba, Zdravka Mamića, presudili su Modrima.

Ovoj 'laskavoj' tituli, koja je osvojena s 30 posto vaših glsova, sigurno su pripomogli i navijači. Bad Blue Boysi ove su jeseni ponovo sramotili svoj klub, grad i domovinu po europskim gradovima i državama.

>> Glasujte za najveće sportsko razočaranje godine!

Na drugom mjestu vaših razočaranja je naš teniski as Ivan Ljubičić. Nije ovo bila njegova godina. Ivan ju je završio kao četvrti hrvatski tenisač za što je bilo dovoljna 45. pozicija na svjetskog rang listi.

Na trećem je mjestu Blanka Vlašić s osvojenih 9 posto glasova. Prije Olimpijade nepobjediva skakačica u vis bila je najveći favorit za zlato među hrvatskim sportašima u Pekingu. Nastupala je među posljednjima i njezino 'sigurno' zlato trebalo je spasiti OI. No Blanka je osvojila 'tek' drugo mjesto, a to srebro je domaća javnost, uz sve pohvale i podršku Blanki, ipak shvatila kao šok i neuspjeh.

Tek nekoliko glasova iza Blanke je naša vaterpolska reprezentacija. Barakude su svjetski prvaci, na EP-u smo četvrto mjesto pravdali tempiranjem forme za Olimpijadu, no oproštaj u četvrtfinalu OI-a bila je katastrofa. Na petom mjestu je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar. Javnost mu je zamjerila 'anarhiju' u vođenju momčadi tijekom utakmice, ali i nedavnu svađu i aferu s Mirzom Džombom.

Šesto mjesto drži Červarova izabrana vrsta - hrvatska rukometna reprezentacija. To prokleto četvrto mjesto nije im strano, a krivicu za neuspjeh na OI ne može snositi samo Lino. Kauboji će na SP u Hrvatskoj morati dati sve od sebe da vrate povjerenje nacije. Na sedmom mjestu je još jedan tenisač. Svjetskog teniskog asa Rogera Federera napokon je netko skinuo s trona i 'svemirac' više nije strah i trpet teniskih terena.

5 posto vaših glasova dobio je i jedan vozač Formule 1. Hamilton i Massa borili su se za naslov doslovce do posljednje sekunde. No gdje je bio Kimi Raikkonen? Više sreće u 2009. godini Kimi. I za kraj dvoje naših najboljih plivača. Sanja Jovanović i Duje Draganja najbezbolnije su prošli glasovanje nakon što ste ih smjestili među 10 najvećih razočaranja. Sanja i Duje

10 najvećih razočaranja godine po izboru čitatelja Dnevnik.hr-a:

1. NK Dinamo                             1414    30 %
2. Ivan Ljubičić                              889    19 %
3. Blanka Vlašić                            436      9 %
4. vaterpolska reprezentacija     419      9 %
5. Lino Červar                                396      8 %
6. rukometna reprezentacija       307      7 %
7. Roger Federer                           290      6 %
8. Kimi Raikkonen                         253      5 %
9. Sanja Jovanović                         139      3 %
10. Duje Draganja                         127       3 %

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider