Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Stiže prekaljeni Kolding

Veselin Vujović 'nezadovoljan' osminom finala: Idemo po dvije pobjede

Rukometaše PPD Zagreba u subotu (18 sati) u zagrebačkoj Areni čeka prva utakmica osmine finala Lige prvaka protiv danskog Koldinga, a trener Veselin Vujović najavljuje da će njegova momčad i pred svojim navijačima i u uzvratu ići po pobjedu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad su rukometaši PPD Zagreba izborili nastup u osmini finala Lige prvaka, govorilo se o ostvarenju cilja mlade momčadi pod vodstvom Veselina Vujovića za ovu sezonu. No, sada kad su među 16 najboljih u Europi, trener "zagrebaša" okrenuo je ploču.

"Ulazak u osminu finala nije naš cilj. Naš je cilj da vidimo koje su stvarne mogućnosti ove momčadi. Zasada je to osmina finala, a sljedeći cilj je ući među osam", rekao je Veselin Vujović u četvrtak na konferenciji za novinare uoči sraza s danskim Koldingom, momčadi koja je i prošle godine igrala u osmini finala Lige prvaka te bila poražena u obje utakmice od makedonskog Metalurga.

"To je ozbiljan i iskusan sastav, sa zrelim, možda i prezrelim igračima u nekim segmentima, prije svega u igračkim godinama. No, jako dobro drže ritam i ne pokazuju emocije ni kad pobjeđuju, ni kad gube. Ako odigraš loše ili upadneš u njihov ritam, onda su nezgodni", analizirao je Vujović suparničku momčad ne želeći previše ulaziti u podrobniju analizu po igračkim pozicijama.

No, o jednom se suparničkom igraču ipak govorilo. Riječ je o 41-godišnjem Islanđaninu Olafuru Stefanssonu koji je uoči nokaut faze Lige prvaka pojačao Kolding.

"Stefanson od prije deset godina može strahovito promijeniti sliku momčadi, kompletnu postavu obrane i napada. No, ne znam u kakvom je stanju u ovom trenutku i što stvarno može. No, kad bih birao radije bih njega vidio na poziciji desnog vanjskog nego Kima Andersona. Bit će lijepo vidjeti ga na terenu, jer je jedan od najboljih desnih vanjskih koji je igrao rukomet. Bit će zanimljivo i za naše mlađe igrače i za gledatelje."

Vujovićeva formula za uspjeh je jednostavna.

"Moramo odigrati na razini na kojoj smo igrali protiv PSG-a i Kiela. Naša je filozofija da pobijedimo, pa makar i s jednim pogotkom razlike. Čak ni neodlučen rezultat nije loš, kao što ni pobjeda od pet razlike ne bi jamčila prolaz. U obje ćemo utakmice ići po pobjedu, bez obzira na moguću prednost. Ako ideš braniti prednost od četiri, pet pogodaka i stalno gledaš na semafor, onda ti se može dogoditi da izgubiš i s osam razlike."

Sandru Obranoviću, kao i nekolicini njegovih suigrača, ovo će biti prvi nastup u nokaut fazi Lige prvaka.

"Dolazi nam vrlo jaka i iskusna momčad, s iskusnim pojedincima. Ove smo godine neporaženi u zagrebačkoj Areni i nadamo se da će tako ostati. U ime igrača mogu obećati da ćemo dati sve od sebe za pobjedu u subotu", rekao je 22-godišnji Obranović.

Utakmica u zagrebačkoj Areni započinje u 18 sati, a kako je PPD Zagreb bio najgledanija momčad u prvoj fazi Lige prvaka za očekivati je da će u subotu biti srušen i ovogodišnji rekord po posjećenosti jednoj utakmici, koji drže Zagreb i PSG, a taj je dvoboj uživo pratilo 13.000 gledatelja.

Parovi osmine finala rukometne Lige prvaka:

Rhein-Neckar Loewen - Pick Szeged (pet, 19.00)

La Rioja - Veszprem (sub, 16.15)

Dunkerque - PSG (sub, 17.00)

PPD Zagreb - Kolding (sub, 18.00)

Wisla - Vardar (sub, 20.45)

Aalborg - Barcelona (ned, 16.50)

Montpellier - Kielce (ned, 17.00)

Flensburg - Kiel (ned, 19.30)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider