Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Među deset najboljih

Veliko priznanje: Sandra Perković nominirana za atletičarku godine!

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković izabrana je među 10 kandidatkinja za najbolju atletičarku svijeta za 2014. godinu, priopćio je Međunarodni atletski savez (IAAF).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovu prestižnu nagradu osvojila je dosad samo Blanka Vlašić 2010. godine.

Sandra Perković je ove godine bila vladarica diska, osvojila je naslov europske prvakinje, treći puta zaredom je pobjednica Dijamantne lige, a bacila je i 71.08 metara - novi osobni i nacionalni rekord, te najbolji rezutat u svijetu u posljednje 22 godine.

Uz Sandru Perković nominirane su i Novozelanđanka Valerie Adams, Etiopljanka Genzebe Dibaba, Amerikanka Dawn Harper Nelson i Francena McCorory, Kolumbijka Caterine Ibarguen, Nizozemka Dafne Schippers, Jamajčanka Kaliese Spencer, Čehinja Barbora Špotakova i Poljakinja Anita Wlodarczyk.

Deset najboljih atletičara i atletičarki odabrala je posebna skupina stručnjaka IAAF-a, a u glasovanju, koje službeno započinje danas, a završava 16. listopada, uključene su nacionalne federacije, članovi IAAF-a, atletičari, izabrani mediji i partneri atletske organizacije. Nakon glasovanja bit će poznata po tri atletičara i atletičarke koje ulaze u najuži izbor. Vijeće IAAF-a izabrat će pobjednike koji će biti proglašeni 21. studenoga na gala-večeri.

Prošle godine su najbolji bili Jamajčanka Shelly-Ann Fraser Pryce i Usain Bolt, kojih ove godine nema među 10 kandidata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider