Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo cure!

Hrvatice čudesno preokrenule protiv Nizozemki za četvrtfinale EP-a!

Hrvatska je pobijedila Nizozemsku 3:2 u setovima i ušla u četvrtfinale Europskog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske odbojkašice izborile su plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva u Njemačkoj i Švicarskoj, pobijedivši u dramatičnoj utakmici Nizozemsku s 3-2.

Izabranice Igora Lovrinova su u Halleu slavile nakon 113 minuta igre s 23-25, 25-11, 22-25, 25-23, 15-11 i u srijedu ih očekuje okršaj za polufinale protiv domaće reprezentacije Njemačke koja je prije dvije godine osvojila srebro na EP-u.

Blizu ispadanja je bila hrvatska reprezentacija u četvrtom setu. Naše su odbojkašice imale prednost 18-15, ali onda su napravile nekoliko pogrešaka u nizu i dopustile suparnicima da naprave seriju 6-0 i povedu s 21-18.

Izbornik Lovrinov je, međutim, u tim trenucima ponovno dao priliku mladoj Samanti Fabris što se pokazalo pravim pogotkom. Hrvatska je preokrenula i dobila četvrti set, a onda na krilima Fabris projurila petim setom za veliku pobjedu.

Prvi je to plasman hrvatskih odbojkašica među osam najboljih reprezentacija Starog kontinenta nakon 2005. godine kada je naša zemlja bila i domaćin EP-a.

Mira Topić je u večerašnjem dvoboju donijela našoj reprezentaciji 22 poena, Sanja Popović je dodala 18, Samanta Fabris 15, a Ivana Miloš i Maja Poljak po 14. (TS) 

Europsko prvenstvo odbojkašica, razigravanje za četvrtfinale:

Hrvatska - Nizozemska 3-2 (23-25, 25-11, 22-25, 25-23, 15-11)

Turska - Bjelorusija 3-0

Italija - Poljska 3-0

Češka - Francuska (kasnije) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider