Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hrvati osam komada

Veliki trijumf prvaka Europe uz pet golova Čupića: Na Final Four će Vardar i - Francuzi?

Kompletirani su prvi susreti četvrtfinala rukometne Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu četvrtfinala rukometne Lige prvaka aktualni europski prvak Vardar je na gostovanju pobijedio Kiel s 29:28 uz pet golova hrvatskog rukometaša Ivana Čupića.

Vardar je odigrao odlično prvo poluvrijeme tijekom kojeg je imao i tri gola prednosti (14:11). Međutim, Kiel se vratio sredinom nastavka okrenuvši rezultat u svoju korist. Nijemci su u dva navrata imali i tri gola prednosti (23:20, 24:21).

Kiel je na ulazu u posljednju minutu vodio 28:27 i imao napad za +2, ali se Vardar obranio, a zatim je Dibirov 28 sekundi prije kraja izjednačio na 28:28. Kiel je potom imao napad za pobjedu, ali su Nijemci izgubili loptu i Jorge Maqueda je u posljednjim trenucima zabio s više od pola terena za pobjedu Vardara 29:28.

Pet golova za Vardar zabili su i Rogerio Ferreira Moraes i Stojanče Stoilov dok je Timur Dibirov postigao četiri gola. Naš Luka Cindrić je dodao dva gola, a Igor Karačić je postigao jedan pogodak.

U redovima njemačkog sastava najefikasniji su bili Nikola Bylik, Niclas Ekberg i Marko Vujin sa po četiri pogotka. Hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak nije se upisao među strijelce. Uzvratni susret je 29. travnja u Skoplju.

U drugom nedjeljnom ogledu Nantes je pobijedio Skjern 33:27.

Francuze je do pobjede predvodio David Balaguer s osam golova, dok je Romain Lagarde zabio sedam golova. Hrvatski rukometaš Jerko Matulić nije se upisao među strijelce. Kod Danaca najefikasniji su bili Markus Olsson sa šest i Kasper Sondergaard s pet golova. Uzvrat je 29. travnja u Skjernu.

REZULTATI:

THW Kiel - Vardar 28:29 (12:14)
HBC Nantes - Skjern 33:27 (18:12)

U srijedu, 18. travnja
Flensburg-Handewitt - Montpellier 28:28 (17:15)

U subotu, 21. travnja
Vive Targi Kielce - Paris Saint-Germain 28:34 (10:22)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider