Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Nacionalna katastrofa'

Veliki šok u Sočiju: Rusija ispala s Olimpijskih igara!

U polufinalu hokejaškog turnira igrat će Finska koja je šokirala domaćina Rusiju s 3:1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju dogodilo se ono što su domaćini najmanje željeli. Hokejaška reprezentacija Rusije ispala je s Olimpijskih igara već u četvrtfinalu. Za šokantan poraz domaćina pobrinuli su se sjajni Finci koji su slavili s 3:1.

Švedska uvjerljivom pobjedom protiv Slovenije prvi polufinalist

Finska će u polufinalu igrati s braniteljem naslova Švedskom koja je pobijedila Sloveniju s 5:0, dok Rusija već druge ZOI u nizu nije uspjela doći do polufinala unatoč brojnim zvijezdama koje čine reprezentaciju.

U svim sportovima su Rusi 'smijeli' kiksati, ali od hokeja se očekivala ona najsjajnija, zlatna medalja. Ovako su ostali čak i bez polufinala, što će tamošnja javnost proglasiti svojevrsnom nacionalnom katastrofom.

Ovječkin, Malkin, Dacjuk, Kovaljčuk, Sjemin, Radulov i ostale velike zvijezde bile su svojevrsna garancija kako će Rusi u najjačem sportu na ZOI pokazati svijetu svoju moć, no taj se plan razbio na obalama susjednih finskih jezera.

Rusi poveli golčinom Kovaljčuka, onda...

Rusi su sjajno otvorili susret zabivši nakon manje od osam minuta igre. Ilja Kovaljčuk je zabio u situaciji s igračem više nakon dodavanja Pavela Dacjuka. Međutim, to je bio prvi i posljednji pak koji je pronašao put do mreže sjajnog Finca Tuuke Raska, člana Boston Bruinsa.

Finci su već do kraja prve trećine poveli pogocima Juhamattija Aaltonena i Teemua Selännea, a potom je u šestoj minuti druge dionice Mikael Granlund zabio za 3-1. Sva tri gola Finci su zabili nakon ruskih pogrešaka u obrani.

Nervoza Rusa se od tog trenutka pa sve do kraja utakmice očitavala u svakom ključnom trenutku, pogotovo u situaciji s igračem više. Rask je zaključao svoja vrata i uništio ruski san o osvajanju olimpijskog zlata na domaćem ledu.

Rusi su u konačnici uputili 38 udaraca prema golu Finske, no samo je jedan završio u mreži. Finci su bili dosta skromniji, 22 udarca, ali zato daleko efikasniji.(I.Š./TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider