Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pet medalja

Priređuje se spektakularan doček za paraolimpijce uz fontane!

Po prvi puta od hrvatske samostalnosti za paraolimpijce će biti organiziran doček s Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po prvi put za hrvatske sportaše s invaliditetom bit će organiziran javni doček prilikom njihova povratka s paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru. Veliki doček paraolimpijaca bit će u srijedu u 17,30 sati pokraj fontana ispred zagrebačke Sveučilišne knjižnice u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Uz bogat glazbeni program Vatre, Detoura i DJ-a, građane i paraolimpijce očekuju još neka iznenađenja.

Hrvatsku je na POI u Riju predstavljalo 19 sportaša koji se kući vraćaju s pet medalja - po dvije zlatne i srebrne, te jednom brončanom.

Zlata su osvojile Mikela Ristoski u skoku u dalj, te stolnotenisačica Sandra Paović. Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić bile su druge u ekipnom natjecanju u stolnom tenisu, drugi je bio i Zoran Talić u skoku u dalj, a broncu je osvojio Velimir Šandor u bacanju diska.

Riječ je o prvom javnom dočeku sudionika Paraolimpijskih igara, kojime se hrvatskim sportašima s invaliditetom želi odati poštovanje za dostignuća ostvarena na najznačajnijem svjetskom natjecanju.

Organizatora dočeka Allianz i Hrvatski paraolimpijski odbor spaja petogodišnja suradnja u sklopu koje je prije pola godine pokrenuta kampanja "Budi dio koji nedostaje". Tijekom kampanje putem društvenih mreža su se prikupljale ohrabrujuće poruke navijača kojima su paraolimpijci 31. kolovoza u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb ispračeni u Rio de Janeiro.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider