Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Slavila Gut

Velike greške Vonn i Maze: Povijesni rezultat za mađarski sport!

Švicarka Lara Gut pobjednica je spusta skijašica za Svjetski kup u Sankt Moritzu, ona je do svoje 12. pobjede u karijeri stigla u vremenu od 1:43.82 minute.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međutim, junakinja dana postala je Mađarica Edit Miklos koja je osvojila treće mjesto i tako postala prva predstavnica svoje zemlje koja se plasirala na pobjedničko postolje u nekom natjecanju pod ingerencijom FIS-a (alpsko skijanje, slobodno skijanje, snowboard, skijaški skokovi, skijaško trčanje, nordijska kombinacija).

Miklos je do rezultata karijere stigla sa 58 stotinki slabijim vremenom od Gut. Između njih na drugo mjesto uvrstila se Austrijanka Anna Fenninger sa 32 stotinke slabijim rezultatom od Lare Gut.

Vodeća skijašica u redoslijedu spustašica, Amerikanka Lindsey Vonn napravila je veliku pogrešku i zauzela tek 23. mjesto sa 2.08 sekundi iza pobjednice.

U redoslijedu spustašica Vonn sada ima 366 bodova, druga je Fenninger sa 287, a treća Njemica Viktoria Rebensburg 269. U ukupnom redoslijedu vodeća Slovenka Tina Maze, koja je u subotnjem spustu zauzela 18. mjesto, ima 985 bodova, druga je Fenninger sa 721, a treća Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 605.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider