Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Može sam prelomiti utakmicu

VIDEO Velika zvijezda Medvjeda: 'Nadam se da sam ja taj'

Najveća zvijezda ove sezone u Medveščaku, Finac Ville Leino, još čeka premijeru za novi klub. Došao je izravno iz najjače hokejaške lige svijeta - NHL-a, a Medvjedima bi trebao pomoći u napadačkoj liniji. Iza sebe ima 323 NHL utakmice i jedva čeka okusiti KHL ligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finska zvjerka - jedan je od nadimaka Villea Leina. Njegov posljednji ugovor sa Buffalo Sabresima iznosio je vrtoglavih 54 milijuna dolara. No, Leino nije zabijao, Buffalo je otkupio ugovor, a finski će napadač još slijedećih šest sezona dobivati po 1,2 milijuna dolara. Tako je nakon Jeffreyja i Wrighta, Leino treći hokejaš koji je u redove Medvjeda stigao izravno iz NHL-a.

"Čuo sam dobre stvari o klubu i gradu. Dobra organizacija, ugodni ljudi...Izvrsno poznajem i trenera tako da sam procijenio da je ovo dobro mjesto za nastavak moje karijere", rekao Leino.

Leino je promijenio tri NHL-a kluba, a najbolje mu je išlo u Philadelphia Flyersima, kada je u drugoj sezoni

Za Medvjede će debitirati za vikend, na mini Ruskoj turneji. Iako kaže da jedva čeka zaigrati te da je zdrav i u dobroj formi, KHL liga mu je potpuna novost.

"KHL je druga najbolja liga na svijetu, čuo sam sve najbolje o njoj. Bit će to za mene novo iskustvo, nakon šest godina igranja u NHL-u, ovdje se igra malo drukčiji hokej. Ali mislim da to neće utjecati na moju igru, na moje izvedbe", izjavio je finski hokejaš.

I u drugoj sezoni KHL lige cilj za Medvjede je osigurati play-off. Novi trener, Doug Shedden, upravo je Leina naveo kao zvijezdu koja može prelomiti utakmicu.

"Nadam se da ja jesam taj. Osjećam se dobro, bio sam uspješan i u europskim ligama i u NHL-u. Zdrav sam, u formi sam, i nadam se da ću pomoći timu."

Zagrebačkoj publici Ville Leino će se predstaviti 28. listopada, kada u Dom Sportova stiže Sibir.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider