Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Briljirao Perrone

Pobjede Juga i Primorja, Dubrovčane na Final Sixu čeka Eger

Najbolji hrvatski vaterpolski sastavi uspješni su bili u dvobojima posljednjeg kola skupina vaterpolske Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolisti Juga CO svladali su na bazenu u Gružu sa 10:7 (3-2, 2-1, 3-1, 2-3) OSC Budimpeštu, a riječko Primorje EB je na Kantridi s 13:7 (3-1, 3-1, 5-3, 2-2) svladalo Jadran Herceg-Novi u utakmicama posljednjeg, 10. kola vaterpolske Lige prvaka, koje nisu imale poseban rezultatski značaj.

Naime, Dubrovčani su već ranije osigurali plasman na završni turnir šest najboljih momčadi, dok Riječani nisu imali izgleda izboriti se za mjesto na Final Sixu u Budimpešti.

Jugaše je do pobjede nad OSC-om s četiri pogotka predvodio Felipe Perrone, dok su po jedan pogodak postigli Fatović, Joković, Vrlić, Merčep, Benić i Obradović. Za goste su Decker i Batori postigli po dva gola.

Rasplet u skupini A, gdje je Olympiakos s 8-7 svladao Eger, a Barceloneta odigrala samo 8-8 na gostovanju kod Spandaua, donio je Jugu Eger za suparnika u četvrtfinalu završnog turnira, u kojem će drugi par biti Szolnok - Barceloneta. Izravno mjesto u polufinalu osvajanjem prvog mjesta u svojim skupinama izborili su Pro Recco i Olympiakos.

Četvrtfinalni dvoboji na rasporedu su 2. lipnja, polufinala 3. lipnja, a utakmice za 3. mjesto i naslov prvaka Europe u vaterpolu 4. lipnja u Budimpešti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider