Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tucak ljutit na klubove

Novi težak udarac za Barakude: I Muslim propušta EP!

Hrvatski vaterpolski reprezentativac, zlatni olimpijac, Petar Muslim zbog ozljede desnog ramena propustit će Europsko prvenstvo koje će se od 10. do 23. siječnja održati u Beogradu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Petar Muslim je otpao s liste putnika zbog rupture tetive, a odluka je donesena nakon konzultacija s lječničkim timom predvođenog doktorima Borisom Labarom, Nikolom Čičkom i Tomislavom Mađarevićem.

"Žao mi je što više nisam kandidat za Europsko prvenstvo, pogotovo jer je prošlo više od pola priprema. S druge strane, mislio sam da je ovo samo upala tetive koje mogu sanirati protupalnim tabletama, ali poslije magnetske rezonance vidjelo se da je to teška upala te da moram strogo mirovati. Vide se velika upala i neki izljevi na ramenu", kazao je Muslim.

Član riječkog Primorje EB morat će mirovati 15 dana nakon čega će se vidjeti je li se upala smanjila ili povećala.

"Žao mi je što moram napustiti ekipu, mislim da smo dobra klapa. Vjerujem da moji suigrači mogu napraviti dobar rezultat u Beogradu i sigurno ću doći na prvu utakmicu i biti im podrška", poručio je 27-godišnji Splićanin.

Tucak kritizirao klubove

Izbornik Ivica Tucak ostao je tako bez još jednog važnog igrača ususret Europskom prvenstvu u vaterpolu. Poručio je kako nema previše vremena za plakanje, ali i uputio riječi kritike prema klubovima.

"Žao mi je što smo ostali bez još jednog igrača. No, što je tu je. Nema puno ni vremena ni razloga za plakanje. Ono što mene zabrinjava jesu te situacije koje se ponavljaju s određenim igračima, odnosno način donošenja odluka što je prioritet za igrača. Je li prioritet za igrača da igra ozljeđen neke klupske utakmice poput finala kupa ili utakmice Eurolige te onda takvi ozlijeđeni dolaze u reprezentaciju i propuštaju velika natjecanja kao sada u slučaju Petra", zapitao se izbornik Tucak:

"On će propustiti dva velika natjecanja koja nas očekuju. To je nešto na što želim upozoriti. Igrači su potrošeni i kad se pojavi ozljeda trebali bi ih odmah odmarati. Nadam se da bi prioritet trebala biti igra za reprezentaciju. Ovih 13 igrača što vodimo na Europsko prvenstvo najbolje su što Hrvatska u ovom trenutku ima", izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Nakon zagrebačkih priprema, hrvatska vaterpolo reprezentacija će početkom iduće godine, od 4. do 6. siječnja u Dubrovniku nastupiti na turniru na kojem će, osim Hrvatske sudjelovati Brazil, Crna Gora i Njemačka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider