Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kreće borba za medalje

Barakude nakon Francuske razbile i egzotične Maltežane

Hrvatski vaterpolisti upisali su uvjerljivu pobjedu u posljednjoj utakmici skupine B Europskog prvenstva u Srbiji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je očekivano uvjerljivu pobjedu protiv Malte u 3. kolu Europskog prvenstva koje se igra u Beogradu. Hrvatska je u Kombank areni slavila s 22:2, te je sa šest bodova zaključila grupnu fazu natjecanja na drugom mjestu u skupini.

Razliku u kvaliteti naše reprezentacije i Malte teško je opisati riječima, ali recimo da se radi o dva potpuno različita svijeta i da je razlika u konačnom rezultatu mogla biti i daleko veća.

Do uvjerljive pobjede Hrvatsku su predvodili Andro Bušlje i Sandro Sukno sa po četiri pogotka svaki te Anđelo Šetka i Luka Bukić sa po tri gola. Po dva pogotka postigli su Damir Burić, Ante Vukičević i Marko Macan, a po jedan Antonio Petković i Luka Lončar. Strijelci za Maltu bili su Jerome Gabarretta i Mark Meli.

U drugom susretu iz ove skupine večeras (20.15 sati) se sastaju Srbija i Francuska. Sve četiri reprezentacije izborit će plasman u osminu finala, a Hrvatska će kao drugoplasirana u skupini B igrati s trećeplasiranom reprezentacijom iz A skupine. Ne bude li većih iznenađenja u posljednjem kolu skupine A, u kojem se u petak sastaju Španjolska - Nizozemska i Crna Gora - Slovačka, suparnici hrvatskim vaterpolistima u osmini finala bit će Nizozemci. Taj je dvoboj na rasporedu u subotu, 16. siječnja, s početkom u 20.15 sati.

Europsko vaterpolsko prvenstvo, 3. kolo, skupina B:

Hrvatska - Malta 22:2

Srbija - Francuska (kasnije)

Ljestvica:

1. HRVATSKA 3 2 0 1 48-20 6

2. Srbija 2 2 0 0 33-8 6

3. Francuska 2 1 0 1 22-27 3

4. Malta 3 0 0 3 11-58 0

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider