Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"
Ostali sportovi
Počele pripreme

Vaterpolisti se okupili pred EP: Prvog dana stigla loša vijest

Hrvatska vaterpolska reprezentacija započela je u Šibeniku pripreme za Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvog dana priprema stigla je loša vijest. Kao i cijelu godinu niti sada reprezentaciju nisu zaobišle ozljede, pa tako jedan od ključnih igrača Paulo Obradović, zbog ozljede koljena propušta Europsko prvenstvo.

“Pripreme su naporne, izuzetne su vrućine što dodatno pogoršava stanje u trenažnom procesu. Nadam se da ćemo odraditi ovaj tjedan bez dodatnih zdravstvenih problema. Nažalost stanje koljena Paula Obradovića je takvo da po mišljenju liječničke struke nije u stanju izdržati napore. Nadali smo se da će biti s nama na Europskom prvenstvu no zadnje mišljenje liječnika je da operacija treba obaviti pod hitno!» - izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao: «On je izuzetno bitan igrač za reprezentaciju, no od sada znamo da nije s nama i da to za sve nas mora biti dodatni motiv da damo još više i da idemo dalje. Pozvat ću lijevorukog Duju Živkovića na pripreme, no na desnoj strani nam se stvorila velika rupa.“ – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Barakude su u skupini smrti na nadolazećem Europskom prvenstvu koje se u Budimpešti igra od 13. – 26. srpnja 2014. Svjetski prvaci Mađari bit će favoriti u našoj skupini, no tu je jaka srpska reprezentacija te uvijek opasni i neugodni Španjolci koji će biti najveće prepreke našim vaterpolistima. Reprezentacija odiše entuzijazmom i pozitivnom energijom, a igrači su željni novih pobjeda i najsjajnijih odličja.

“Drago mi je da smo ponovo zajedno i moram priznati kako je atmosfera sjajna. Iako je završio naporan klubski dio sezone, svi smo željni novih pobjeda i odličja. Šibenik i Vodice sjajni su domaćini, imamo idealne uvjete za pripreme, tako da očekujem dobar rad i u narednim tjednima“, izjavio je kapetan reprezentacije Josip Pavić.

Na pripremama u Šibeniku su golmani Josip Pavić, Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Nikša Dobud, Franko Geratović i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Kristijan Milaković, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Ivan Domagoj Zović, Antonio Buha, Maro Joković i Luka Bukić.

Hrvatski reprezentativci nedavno su snimili najavnu kampanju ususret Europskom prvenstvu Hvala Vam kojom pozivaju igrače na bodrenje u vrućoj atmosferi u Budimpešti, a koju su omogućili partneri PBZ Card i B.net, službeni telekom Hrvatskog vaterpolskog saveza.

“Zahvaljujemo svim navijačima na dosadašnjoj potpori. Jučer su nam Vodičani priredili lijep doček i zahvaljujem im na njemu, a u Šibenik kao grad mi se uvijek lijepo vratiti. Ovo je idealna prilika i pozivam sve da nas dođu uživo bodriti u Budimpeštu koja je blizu Hrvatskoj. Pred nama je težak put no misli na naše navijače dodatna su nam snaga koja će nas nositi i ovog ljeta na putu prema novim medaljama!» - izjavio je Luka Bukić, zaštitno lice kampanje.

Ovog ljeta uz Europsko prvenstvo naše vaterpoliste očekuje i Svjetski kup u Almatyu, a dokumentarni serijal Barakude proslavljenog redatelja Petera Radovicha uskoro ćemo pratiti u programu NOVE TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider