Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nepogrešivi Ivan

Vardar protutnjao Arenom: Šterbik i Čupić riješili PPD Zagreb

Aktualni europski prvak već do poluvremena je riješio pitanje pobjednika, prvenstveno zahvaljujući nevjerojatnom izdanju svog vratara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši PPD Zagreba ni nakon sedam kola natjecanja u Ligi prvaka još uvijek nemaju pobjedu, nakon što su u subotnjem dvoboju odigranom u zagrebačkoj Areni poraženi sa 23:29 (10:15) od aktualnog europskog prvaka Vardara.

Previše tehničkih pogrešaka i promašenih kontranapada izabranika Kasima Kamenice odveli su zagrebaše u velik rezultatski minus već u prvom poluvremenu. Ništa se bitno nije promijenilo ni u drugom dijelu u kojem je Vardar u 46. minuti došao do prednosti od devet pogodaka (24:15) te ju mirno održavao do konačnih 29:23.

U petom porazu PPD Zagreba najbolji strijelac hrvatskog prvaka bio je Stipe Mandalinić sa šest pogodaka. Po tri pogotka postigli su Zlatko Horvat i Mario Vuglač, a po dva Igor Vori, Luka Mrakovčić, Damir Bičanić i Leon Šušnja. Urh Kastelic je imao pet obrana, a Matevž Skok samo tri.

Hrvatski reprezentativac Ivan Čupić postigao je sedam pogodaka za pobjednike realiziravši svih sedam sedmeraca. Igor Karačić je postigao dva pogotka, a Luka Cindrić nije igrao zbog ozljede. Velike zasluge za pobjedu skopske momčadi ima i vratar Arpad Šterbik koji je obranio 14 udaraca, od čega je čak 13 obrana upisao u prvom poluvremenu, usmjerivši utakmicu na mlin gostiju.

Nakon sedam kola Vardar je u vodstvu sa 13 bodova, ispred RN Loewena sa 10 i Barcelone sa devet, koji imaju utakmicu manje. PPD Zagreb je na sedmom mjestu sa dva boda, jednim više od posljednje Wisle Plock.

Za osam dana zagrebaši će u 8. kolu Lige prvaka gostovati u Nantesu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider