Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Enorman broj grešaka

HRVATSKA porazom otvorila EURO: Švedska iskoristila poklone!

Hrvatske rukometašice izgubile su u prvoj utakmici Europskog prvenstva...

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija izgubila je od Švedske 28:30 (17:17) u prvoj utakmici skupine C Europskog prvenstva koje se igra u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Šveđanke su znale iskoristiti veliki broj pogrešaka izabranica Vladimira Canjuge, kao i veliku nervozu. Tijekom cijelog dvoboja naše rukometašice su bile primorane stizati gotovo stalnu prednost Skandinavki, a i u obrani ni u napadu nije bilo odlučnosti. Poraz protiv Šveđanki na startu može biti i koban za Hrvatsku koju očekuju dvoboji s jednako jakim Nizozemskama i Nijemicama.

Prvi strijelci kod Hrvatske bili su Andrea Penezić i Maja Zebić s po 6 zgoditaka, dok su kod Šveđanki prednjačile Isabelle Gullden sa sedam i Ida Oden s pet zgoidtaka, kao i vratarka Filippa Idhen s 12 obrana.

Hrvatske rukometašice su u prvi susret prvenstva pred domaćom publikom ušle s podosta nervoze i treme, u prvom poluvremenu je bilo puno tehničkih pogrešaka koje su Šveđanke znale iskoristiti, te su Canjugine izabranice stalno morale juriti zaostatak. U 22. minuti Šveđanke vode s tri razlike (13:10) i tu prednost su gošće držale sve do četiri minute prije kraja, kada su Hrvatice konačno proigrale i s završnom serijom 4:1 uspjele poluvrijeme okončati u egalu (17:17). Čak 34 postignuta zgoditka dokaz su i kako su se loše obrane igrale u prvih 30 minuta.

Neshvatljivo veliki broj grešaka u napadu

U drugom dijelu nastavila se velika borba, s boljim obranama, ali su Šveđanke ponovno imale stalnu prednost od jednog ili dva pogotka. Četiri minute prije kraja Šveđanke su povele s 30:26 i riješile pitanje pobjednika. Bila je to i prva pobjeda Švedske nad Hrvatskom na velikim natjecanjima.

U prvom susretu skupine C Nizozemska je svladala Njemačku s 29:26. U drugom kolu za dva dana Hrvatska igra protiv Njemačke, dok se u drugom susretu sastaju Švedska i Nizozemska.

Dodajmo kako je u prvom kolu skupine D Crna Gora u Osijeku pobijedila Srbiju 22:19.

HRVATSKA - ŠVEDSKA 28:30 (17:17)

Pred 4000 gledatelja u Areni Varaždin sudili su Zotin i Volodkov iz Rusije.

HRVATSKA: Žderić, Jelčić; Tatari 2, Benko, Grubišić, Gaće 1, Mićijević, Horvat 3, Elez 3, Penezić 6 (1), Ježić 3, Zebić 6 (2), Milanović-Litre 3, Džono, Marić1 , Bašić.

ŠVEDSKA: Bundsen, Idhen; Agrem 2, Fogelstroem 2, Blohm 1, Roberts, Sand, Ahlm 1, Torstensson 2, Gullden 7 (3), Helleberg 2, Hagman, Jacobsen 2, Oden 5, Alm 3, Johansson 3.

Sedmerci: Hrvatska 3/3, Švedska 3/3

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Švedska 8 minuta

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider