Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ukrajinac se borio protiv samog sebe

VIDEO: Kličko obranio titulu prvaka!

U jednoj čudnoj borbi Vitalij Kličko obranio je naslov prvaka u teškoj kategoriji po verziji WBC. Pred 13 tisuća gledatelja u Porsche areni u Stuttgartu očito loše pripremljeni Kličko uspio je pobijediti Kubanca Gomeza u devetoj rundi.

Večeras u Stuttgartu nismo gledali dobar boks, barem ne dovoljno dobar za borbu za naslov u teškoj kategoriji. Kličko je zasluženo obranio naslov, no nije prikazao veličinu i vještinu koja ga je krasila u godinama prije četverogodišnje pauze.

Izazivač Juan Carlos Gomez u meč je krenuo ambiciozno i drsko, dok je Vitalij bio nešto usporeniji. U kasnijim rundama Kličko se polako vraćao, no dojam je da Kličko nije bio pripremljen kako bi trebao biti. Ukrajinac je bio sve bolji, ali i umorniji od Gomeza.

Brojni izazivači gledali su meč i sada je svima jasno kako Vitalij nije na šampionskoj razini.

Početak kraja za Kubanca bio je kada je nakon jednog udarca dobio posjekotinu na kapku što mu je stvaralo velike probleme zbog jakog krvarenja. No Kličkova sporost održavala je na životu Gomeza.

U sedmoj rundi Gomez je bio teže uzdrman, a u jednom su trenutku od umora oba borca pala na pod. Kličko je pred kraj runde propustio nokautirati Kubanca koji je bio zreo za težak poraz. Nakon jedne serije udaraca u osmoj rundi činilo se kako će Gomez pasti, ali Ukrajinac ponovo nije imao snage završiti praktički gotov meč.

I napokon u devetoj rundi, nakon jednog u nizu sudara izmorenih glava, Kličko je s nekoliko dobrih pogodaka uspio natjerati suca da prekine meč. Gomez je, međutim, mogao bolje reagirati i pasti na koljena kako bi dobio odbrojavanje, no napravio je pogrešku i ostao na nogama, istina jedva.

Nije ovo bila bajna predstava Vitalija Klička, no naslov po verziji WBC ostao je njegov. Ipak, brojni izazivači gledali su meč i sada je svima jasno kako Vitalij nije na šampionskoj razini. Nakon ove borbe mnogi će dobiti krila i sigurno je da Dr. Željezna šaka, kako je nadimak Kličku, više ne uživa respekt kao prije večerašnjeg meča.

Vitalij je najbolji bijeli teškaš u zadnjih pedeset godina, no sljedeći izazivač bit će puno jači od Gomeza koji nije pokazao razinu izazivača svjetskog prvaka, a do tada, ako se stariji brat Kličko bolje ne pripremi, loše mu se piše.

Napomena: Priloženi video dostupan je isključivo za čitatelje s područja Hrvatske!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider