Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Strepili do zadnje sekunde

FOTO Hrvatska nakon neviđene drame slomila Brazil za četvrtfinale!

Hrvatska rukometna reprezentacija je teže od očekivanog izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru nakon što je u dvoboju osmine finala u Dohi bila bolja od Brazila 26-25 (13-15)...

Hrvatska je do šeste uzastopne pobjede na prvenstvu stigla nakon velike drame i sasvim sigurno najgoreg prvog poluvremena u dosadašnjem dijelu natjecanja. Srećom, boljom igrom u nastavku odabranici Slavka Goluže uspjeli su iščupati pobjedu protiv neugodnog i borbenog Brazila.

Osim što je ostala u igri za medalje, hrvatska vrsta je plasmanom u četvrtfinale stigla i na korak do plasmana u kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2015. godine. Svjetski prvak će izboriti direktan plasman u Rio, dok pozicije od drugog do sedmog mjesta vode u kvalifikacije. Osmo mjesto je u igri ukoliko netko od 1. do 7. mjesta osvoji i europski naslov iduće godine u Poljskoj.

Za ulazak u polufinale hrvatski rukometaši će se boriti protiv pobjednika dvoboja između Švedske i Poljska, a utakmica je na rasporedu 28. siječnja.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu i nakon tri minute igre imala je tri gola viška (4-1), a sva četiri gola postigli su igrači s vanjskih pozicija. Nažalost, nastavak je donio previše nervoze i pogrešaka u hrvatskim redovima pa je Brazil u 15. minuti prvi put izjednačio (8-8), a minutu kasnije i poveo (9-8). Uslijedio je period igre gol za gol, a u samoj završnici poluvremena Brazil je stigao i do dva gola prednosti (14-12, 15-13) s koliko se i otišlo na odmor.

Hrvatski rukometaši su u prvom poluvremenu promašili čak četiri sedmerca, imali devet izgubljenih lopti i tri promašena zicera pa niti ne čudi što je rezultat bio negativan. Bilo je to sasvim sigurno najgore hrvatsko poluvrijeme na prvenstvu.

Početak drugog dijela donio je jednu sasvim 'novu Hrvatsku'. Odabranici Slavka Goluže otvorili su poluvrijeme serijom 5-0 i preokrenuli rezultat u vodstvo 18-15. Prvi gol u nastavku primili smo tek nakon osam minuta igre. Nažalost, euforija je kratko trajala.

Uporni Brazilci nisu željeli potpisati predaju. U 43. minuti uspjeli su izjednačiti (19-19), a zatim i ponovo povesti (20-19). Agresivnom obranom s dubokim izlascima stvarali su nam velike probleme. Zatvorili su i naše najjače oružje kontru i polukontru, što je dovelo do nervoze u hrvatskim redovima. U posljednjih pet minuta utakmice ušlo se s rezultatom 24-24. Karačić je četiri minute prije kraja povisio na 25-24, a Hrvatska je potom imala tri napada za povećanja vodstva, a Brazil za izjednačenje. Dramu je razriješio Duvnjak koji je 30 sekundi prije kraja zabio za 26-24. Silva je smanjio na 26-25, a naši rukometaši sačuvali loptu u posljednjih deset sekundi za teško izborenu pobjedu i plasman u četvrtfinale.

HRVATSKA - BRAZIL 26-25 (13-15)

HRVATSKA: Alilović, Ivić; Vori 2, Horvat 1 (1), Duvnjak 4, Čupić 3, Bičanić 2, Gojun 1, Štrlek 4, Kopljar 5, Musa, Brozović 1, Stepančić, Karačić 3, Ninčević, Slišković.

BRAZIL: Almeida, Luis Ricardo Nascimento; Pozzer 3, Patrianova 2, Hubner, Chiuffa 2 (1), Ribeiro 3, Pacheco 2 (1), De Toledo 1, Gama 3, Cardoso 1, H.Teixeira, Joao Silva 5, Candido, Petrus 3, V.Teixeira

SEDMERCI: Hrvatska 1/5, Brazil 2/4.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 2 minute, Brazil 6 minuta

DVORANA: Ali Bin Hamad Al Attiya Arena

GLEDATELJA: 2.000

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider