Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Briljantni Čupić i Štrlek

FOTO Druga pobjeda Kauboja: Sjajna hrvatska krila slomila Tunis!

Hrvatska rukometna reprezentacija izvojevala je i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska je pobijedila Tunis 28:25 u drugom kolu skupine B Svjetskog prvenstva i time je do maksimalnog učinka od četiri boda u prve dvije utakmice.

U trećem kolu našu reprezentaciju u ponedjeljak s početkom u 17:00 očekuje Iran, nominalno najslabija momčad skupine. Nedjelja je dan u skupinama A i B.

Nakon žilavog otpora kojeg su Kaubojima pružili Austrijanci na otvaranju turnira, i Tunis se pokazao kao suparnik protiv kojeg se za pobjedu moralo strepiti sve do zadnjih minuta.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu, u nekoliko navrata u prvom dijelu imali su naši reprezentativci po tri gola viška, ali se nikako nisu uspijevali odlijepiti, a probleme je radio Amine Bannour koji je u prvom poluvremenu zabio sedam od 13 golova Tunisa.

Sličnu priču vidjeli smo i u nastavku - kad god se činilo da se utakmica lomi Tunis se vraćao. Međutim, to je trajalo do 50. minute...

14 obrana Alilovića i 15 golova s krila

Kauboji su u posljednjih deset minuta utakmice uspjeli su slomiti afričkog doprvaka i daleko mirnije priveli utakmicu kraju. Hrvatska je danas odigrala daleko bolje i sasvim zasluženo je dohvatila nove bodove. U trenucima kad se lomila utakmica, Alilović je upisao nekoliko jako važnih obrana, a Štrlek i Čupić su u kontrama radili razliku.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Ivan Čupić s osam golova, Manuel Štrlek sa sedam, Marko Kopljar sa četiri, te Igor Vori i Domagoj Duvnjak sa po tri gola. Odlični Mirko Alilović sakupio je 14 obrana.

Kod Tunisa najefikasniji su bili Amine Bannour s devet, Mosbah Sanai sa sedam, te Oussama Boughanmi s tri gola.

HRVATSKA: Alilović, Ivić; Vori 3, Horvat, Duvnjak 3, Čupić 8 (5), Bičanić 2, Gojun, Štrlek 7, Kopljar 4, Musa 1, Brozović, Stepančić, Karačić, Ninčević, Slišković.

TUNIS: Hamza, Magaiez; Ben Salah 1, Tej 2, Sanai 7, Bannour 9, Boughanmi 3, Toumi, Mganem 2, Gharbi, Chouiref, Jallouz, Hedoui, Wissem Hmam, Hammed 1, Touati

SEDMERCI: Hrvatska 5-5, Tunis -

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Tunis 12 minuta

DVORANA: Duhail Handball Sports Hall

GLEDATELJA: 4.000

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider