Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kraj, a vodi u SK-u

Uživajmo u skijanju Tine Maze dok još možemo…

Sjajna slovenska skijašica Tina Maze jučer je na Svjetskom prvenstvu u američkom Beaver Creeku u superveleslalomu osvojila srebro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako joj sada u kolekciji odličja sa svjetskih prvenstva i olimpijskih igara nedostaje tek ono u slalomu. Već sutra Slovenka će imati priliku za osvajanje novog odličja. Sutra je u Beaver Creeku na rasporedu veleslalom. Slovenka je u odličnoj formi i sjajno raspoložena i upravo je tako jučer i izgledala na stazi kada je uspjela obraniti naslov iz Schladminga.

Tina Maze je trenutno vodeća u ukupnom poretku za Svjetski kup. Iza sebe je ostavila sjajnu Austrijanku Fenninger, ali i Lindsey Vonn na čijem se teritoriju odvija borba za medalje. Maze kojoj je jučer za tek nekoliko stotinki izmaklo zlato samo je kratko poručila:

''Najveći mi je izazov ovdje pobijediti Lindsey , to mi je jučer i uspjelo, skijala sam odlično i to me veseli. Kad na kraju karijere napraviš ovakav rezultat , to je velika stvar.''

A velikih je stvari bilo u sjajnoj karijeri Tine Maze. U posljednjih pet godina Slovenka je osvojila sedam medalja na svjetskim prvenstvima i 11 na velikim natjecanja . Tu su dva zlata sa svjetskih prvenstava i dva zlata s Olimpijskih igara. Ostale medalje srebrnog su sjaja. Osvajala je odličja u svim disciplinama, osim u slalomu. I to nije sve, pobjednica je Svjetskog kupa 2013. godine s rekordnim brojem osvojenih bodova.

Hoće li uzeti i drugi naslov za kraj karijere?

No, obožavatelji i navijači ove sjajne slovenske skijašice po svemu sudeći neće još dugo uživati u njezinim nastupima. Naime, Maze je najavila kako je ovo njezina posljednja sezona. Želi se osim na skijaškim terenima realizirati i u privatnom životu , pa tako u 31. godini planira postati majka.

O svim planovima već je raspravila i sa svojim ''A mazing teamom'' , jer upravo tako nazivaju njezinu privatnu ekipu. Glavni u tom teamu je Tinin trener , ali i životni partner Andrea Massi. Kada je Talijan prije šest godina ušao u njezin profesionalni , ali i privatni život iz temelja ga je promijenio. Priznali su oboje kako nije uvijek bilo sve med i mlijeko, bilo je svađa, mijenjali su se treneri po disciplinama, ali sve su te promjene za Tinu donosile napredak i odlične rezultate.

Uz Maze je i Valerio Ghirardi, inače nekadašnji trener Isolde Kostner , koja je bila svjetska prvakinja u superveleslalomu. Upravo je Ghirardi zaslužan za njezin napredak u brzim disciplinama. U teamu je još jedan Andrea, a ovaj Vianello je zadužen za pripremu skija. Navodno je ponekad i cijelu noć znao pripremati skije, ponekad i 20 pari, da bi na kraju odabrao prave.

Odluči li se Tina Maze na kraju sezone zaista pospremiti skije, najviše će izgubiti navijači i ljubitelji skijanja, zato uživajmo još dok traje. Najmanje razloga za tugu imati će definitivno njezine protivnice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider