Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Uoči Tour de Francea: Rat protiv dopinga nikad žešći

Uoči početka najpoznatije biciklističke utrke na svijetu Tur de Fransa, francuska anti dopinška agencija poučena lošim iskustvima s dopingom najavila je kako će ove godine primjeniti najnovije testove za otkrivanje i najmanjeg traga nedopuštenih sredstava.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od 4. do 24. srpnja trajat će 96. izdanje najpoznatije biciklističke utrke na svijetu Tour De Francea. Da biciklisti kojima nije stran doping, 21 dionicu utrke i ukupno 3 i pol tisuće kilometara prijeđu bez nedopuštenih sredstava, pobrinut će se Francuska antidopinška agencija.

Predsjednik agencije poručio je kako će primijeniti novorazvijene testove pomoću kojih će moći utvrditi prisutnost dopinških supstanci koje se dosad nisu mogle otkriti. No, svi će uzorci s dopinških kontrola biti sačuvani kako bi se mogli testirati i nakon završetka Toura.

Nije tajna kako u svijetu biciklizma dopinga ima na sve strane, pa i među onim najboljima. Sjetimo se samo pozitivnog nalaza amerikanca Floyda Landisa i to baš na Tour de Franceu. Ivan Basso i Jan Ullrich također su se našli na podužoj listi prijestupnika. Tijekom prošlogodišnjeg Tour de Francea talijanski biciklist Riccardo Ricco bio je pozitivan na novu generaciju krvnog dopinga, CERA-u, dok je Austrijanac Bernhard Kohl pao na testu koji je obavljen nakon Toura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider