Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Otišao veliki trener

Umro legendarni Ivanča, trener koji je 'stvorio' Sandru Perković

U 77. godini života preminuo je Ivan Ivančić, poznati hrvatski atletski trener…

U četvrtak navečer hrvatska je atletika ostala bez legendarnog Ivana Ivančića. Poznati trener bacača preminuo je iznenada. Posljednjih je dana bio smješten na intenzivnoj njezi, zatim i na odjelu pulmologije u KBC Sestara milosrdnica u Vinogradskoj. Točan uzrok smrti još uvijek je nepoznat…

Šira javnost Ivančića je upoznala nakon što je sa Sandrom Perković kao trener osvojio sva moguća zlata na atletskim natjecanjima. Ivančić je bio vrsni bacač koji je nastupio na svim atletskim natjecanjima. Osvojio je dva europska dvoranska zlata u kugli (1980. i 1983), te bio zlatni na Mediteranskim igrama 1975. i brončani 1979. godine.

Na prvom Svjetskom prvenstvu u atletici bio je najstariji natjecatelj s navršenih 45 godina i 233 dana. Do dan danas u krugu za bacanje na tom natjecanju nije se pojavio stariji natjecatelj. Sedmerostruki je državni prvak Jugoslavije i peterostruki prvak Balkana.

Još je poznatiji kao trener mnogih sjajnih bacača koji su kroz mnoge godine postizali niz sjajnih uspjeha od europskih i svjetskih zlatnih, srebrnih i brončanih medalja u različitim dobnih kategorijama - od najmlađih do najstarijih. Teško je sve nabrojiti, ali vrijedi istaknuti Ivanu Brkljačić, Edisa Elkasevića, Valentinu Sršu i mnoge druge.

Naravno, najveći uspjeh ostvario je sa Sandrom Perković s kojom je za vrijeme njihove suradnje ostvareno mnogo toga. Osvojeno je europsko i olimpijsko zlato uz pobjedu u Dijamantnoj ligi. Praktički je osvojio sve, ali motiva za rad s 'nekim novim klincima' te želja za medaljama nikad nije nestala, piše na stranicama atletskog kluba Agram.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider