Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Mladostaš u epicentru

Udovičić izbjegao odgovoriti je li Srbija pustila Crnoj Gori

Vaterpolist Mladosti znao je da će kad tad doći to pitanje na red.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije se proslavila na EP-u u Nizozemskoj. Skupo nas je koštao poraz od Njemačke, u kojem su nas suci brutalno oštetili, no ni suci ne bi smjeli biti izgovor za poraz od reprezentacije te jačine. Čak smo i mogli proći dalje, da je favorit i kasnije prvak Europe Srbija pobijedila Crnu Goru.

Nitko nije očekivao da se srpski vaterpolisti u toj utakmici 'bacaju na glavu', ali takvu predstavu nismo baš očekivali.

Zagrebačka Mladost i nakon EP-a u Eindhovenu ima u sastavu jednog europskog prvaka. Samo to više nije Josip Pavić, nego Vanja Udovičić, koji je predvodio vaterpoliste Srbije u osvajanju europskog zlata. Najbolji igrač Mladosti znao je da ga u Zagrebu čeka pitanje o toj utakmici.

''Mislim da je suludo tražiti pogrešku u drugima. Treba se okrenuti sebi. Crna Gora je bila motiviranija u tom susretu, ali je i inače odigrala odličan turnir. Ja, kad izgubim, prvo gledam svoje, a potom tuđe pogreške. I Hrvatska se ne treba baviti Srbijom nego sobom, treba pogledati svoje igre, statistiku, pa neka onda priča o drugima'', bio je njegov odgovor na direktno pitanje je li Srbija pustila utakmicu.

Ono čime se Udovičić može pohvaliti je odnos prema vaterpolu u Srbiji. Svaki igrač reprezentacije dobit će novčanu nagradu u iznosu od 38.000 eura. Hrvati su za isti uspjeh prije dvije godine dobili deset puta manje.

''Od države ćemo dobiti po 20.000, to je sigurno, a Savez je obećao još po 18.000. Kroz te nagrade i kroz priznanja nakon svršetka karijere, Srbija pokazuje kako poštuje sportaše. Vlada je tim potezom nagradila naš veliki trud jer mi sportaši smo u ovom trenutku najbolji ambasadori Srbije'', rekao je Udovičić. (I.Š./VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati