Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliko iznenađenje

U Zagrebu ćemo gledati i jednog od najboljih hokejaša svijeta!

Legendarni ruski hokejaš Ilja Kovaljčuk (30) nakon 11 sezona napušta NHL ligu i vraća se kući, objavio je u četvrtak njegov dosadašnji klub New Jersey…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vijest dolazi kao veliko iznenađenje s obzirom da je Ilja Kovaljčuk 2010. potpisao 15-godišnji ugovor s klubom. Do kraja sezone 2024/25 trebao je zaraditi još 77 milijuna dolara, ali se odrekao tog iznosa i odlučio se vratiti u Rusiju.

Dakako, i u KHL ligi će sigurno imati bogati ugovor iako još uvijek nije objavio za koji će klub igrati. Tijekom prošlosezonskog je ''lockouta'' bio član SKA St. Peterburga, a njegov povratak u KHL znači da će u idućoj sezoni igrati i protiv Medveščaka.

''O ovome sam razmišljao dulje vrijeme, još otkad sam tijekom ''lockouta'' bio u Rusiji. Nakon prekida štrajka sam se vratio u New Jersey, ali čelnici kluba su bili svjesni moje želje da se vratim kući i budem uza svoju obitelj'', istaknuo je Kovaljčuk.

Sjajni je Rus 2001. godine bio prvi izbor drafta, a uzela ga je Atlanta u kojoj je igrao do sezone 2009/10, uz prekid u sezoni 2004/05 kada je bio član ruskog Ak Barsa iz Kazanja. Trashersi su ga 2010. mijenjali u New Jersey u kojem je ostao do završetka NHL karijere.

S reprezentacijom Rusije je bio svjetski prvak 2008. i 2009. godine, a ima i olimpijsku broncu iz Salt Lake Cityja 2002.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider