Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliki dobitak

U Zagreb dolazi trostruka svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica!

Trostruka svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica u skoku u dalj, Amerikanka Britney Reese nastupit će na ovogodišnjem atletskom mitingu u Zagrebu, 64. Hanžekovićevom memorijalu koji će se održati 2. rujna na stadionu Mladosti uz Savu, objavili su u petak organizatori.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako bismo natjecanje daljašica na ovogodišnjem "Hanžeku" mogli nazvati i ratom svjetova. Jedan svijet predstavljat će dvije europske zvijezde manekenskog izgleda, Ruskinja Darija Klišina i Srpkinja Ivana Španović, a drugi svijet, kao i uvijek svijet za sebe, Amerikanka Brittney Reese.

Reese je rođena 9. rujna 1986. i sa 7.23 metara je američka dvoranska rekorderka u skoku u dalj. Na otvorenom je skočila 7.25m i ispred nje su u SAD-u jedino Marion Jones i Jackie Joyner-Kersee. Na svijetu, pak, u posljednjih pet godina ispred nje nije – nitko. Reese uopće ne zna kako izgleda srebro ili bronca s velikih natjecanja jer ona na njima osvaja isključivo zlatna odličja. Na Svjetskom prvenstvu u Berlinu 2009. skočila je 7,10m i pobijedila, a isto je sa 6.82m ponovila i na SP u Daeguu 2011. te još jednom u Moskvi 2013., gdje je pobijedila sa 7,01m. Isto je bilo i na svjetskim dvoranskim prvenstvima: 2010. u Dohi prva sa 6,70m, a 2012. u Istanbulu do zlata je došla s rekordnih 7,23m. Treba li uopće reći da je zlatna bila i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine? Tamo je skočila 7,12m.

Na skakalištu, inače, Brittney Reese ostavlja dojam vrlo povučene, tihe i skromne osobe. Ta se svojevrsna zatvorenost iščitava i iz sljedeće njezine izjave:

"Ne dopuštam da me ometaju bilo čije emocije, mišljenje ili nesigurnost. Ako sam sretna, znam da je to jedino bitno za mene. Svi bi to trebali shvatiti..."

U privatnom životu Reese se ističe i humanitarnim radom. Tako je, primjerice, 2011. na Dan zahvalnosti kupila 100 purica i podijelila ih beskućnicima u Gulfportu (Mississippi), gradu u kojem živi i u kojem je studirala. I u kojem je u studentskim danima igrala košarku. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider