Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Poslao jasnu poruku

U veliki skandal se uključio i PUTIN: Najavio internu istragu!

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu u Sočiju kako Rusija mora provesti vlastitu istragu vezanu za optužbe kako su njezini atletičari sustavno koristili dopinška sredstva, te kako bi netko trebao preuzeti osobnu odgovornost za nastalu situaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Pozivam ministra sporta i sve naše kolege koji su bilo kako povezani sa sportom da ovoj situaciji pristupe s najvećom mogućom pozornosti. Najvažnije je da mi sami provedemo internu istragu i izvučemo potpuno otvorenu, i to naglašavam, potpuno otvorenu suradnju s međunarodnim anti-dopinškim strukturama. Bitka protiv dopinga mora biti otvorena. Sportska borba je zanimljiva samo kada je časna", izjavio je Vladimir Putin.

Bilo je to prvo Putinovo obraćanje javosti nakon što je u ponedjeljak nezavisna komisija Svjetske anti-dopinške agencije (WADA) nakon provedene istrage predložila nadležnim institucijama suspenziju Ruske atletske federacije, kao i uskraćivanje akreditacije moskovskom laboratoriju, u čiji su se rad miješale ruske vlasti i u kojem je uništeno više od tisuću rezultata anti-dopinških testova.

U zaključku izvješća o rezultatima istrage stoji da je nezavisna komisija otkrila sustavne pogreške unutar Međunarodne atletske federacije (IAAF) i Ruske atletske federacije, kojima je onemogućeno efikasno provođenje anti-dopinškog programa.

U procesu istrage komisija je utvrdila da su petoro atletičara, četiri trenera te jedan liječnik počinili anti-dopinške prijestupe, a nisu bili obuhvaćeni dosad provedenim disciplinskim postupcima, te je za njih predložena privremena suspenzija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider