Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvo natjecanje u godini

U Varaždinu održana 38. Novogodišnja utrka

Mađar Gregor Laszlo pobjednik je 38. Novogodišnje utrke u Varaždinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gregor Laszlo iz mađarskog Benedek Tima pobjednik je 38. Novogodišnje utrke, prve ovogodišnje sportske manifestacije u Hrvatskoj, koja se točno u ponoć trčala ulicama Varaždina.

Laszlo je stazu u duljini 6,4 kilometara istrčao za 20 minuta i 21 sekundu. Drugi je, sa tri sekunde zaostatka, bio Tamasz Nagy, također iz Benedek Tima, dok je treće mjesto zauzeo njihov klupski kolega Adam Halasz, koji je tu dionicu istrčao za 20 minuta i 31 sekundu.

Od domaćih trkača najbolji je bio Tomislav Kukec iz AK Dinamo-Zrinjevac na četvrtom mjestu.

U ženskoj konkurenciji prvo je mjesto osvojila Zita Kacser također iz Benedek Tima. Stazu dugu 6,4 kilometara istrčala je za 22 minute i 43 sekunde. Druga je bila Tunde Szabo iz Pecsa, s 12 sekundi zaostataka, a treća Varaždinka Valentina Belović iz AK Sloboda. Ona je utrku završila u vremenu 23 minuta i 28 sekundi.

Na 38. Novogodišnjoj utrci sudjelovalo je ukupno 212 trkača i trkačica. U juniorskoj konkurenciji pobijedili su Marko Gregurec iz AK Koprivnica i Paula Šimunčić iz AK Sloboda.

Inače, Novogodišnja utrka trči se na dionici od 6,4 kilometara ili dva kruga za seniore i seniorke te veterane i veteranke odnosno 3 kilometra ili jedan krug gradskim ulicama za juniore i juniorke. Organizator utrke je varaždinski Atletski klub Sloboda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider