Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Trostruki trijumf Jasne Šegvić

U Sukošanu odigran posljednji Masters sezone

Vlatka Lešić iz Varaždina i Boris Krčmar iz Zagreba ukupni su pobjednici Masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2013/14.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četvrti i posljednji ovosezonski mastersodigran je u Sportskoj dvorani Osnovne škole Sukošan, a okupilo se oko 200 pikadista iz svihdijelova Hrvatske koji su se borili za pozicije koje osiguravaju izravan plasman na Pojedinačno prvenstvo Hrvatske koje će se početkom travnja održati u Sesvetama.

Turnir u Sukošanu obilježila je Jasna Šegvić koja je slavila u sve tri discipline ukonkurenciji dama. Splićanka koja je posljednjih nekoliko godina redovito među najboljim hrvatskim pikadisticama, odličnim je igrama izborila i status reprezentativke te nastupila na

EP 2012. u Antalyji, ali na HPS mastersima je slavila tek jednom, i to u svom debitantskom nastupu u rujnu 2010. godine u Kaštelima. U Sukošanu je to obilato nadoknadila i ugrabila sva tri zlata. Da stvar bude slađa, u sva tri finala stigla je iz repasaža, što znači da je u finalu morala svoje protivnice pobijediti dva puta kako bi nadoknadila taj hendikep.

U obje pojedinačne discipline, 501 MO i Cricketu, sudarala se s Vlatkom Lešić, najboljom našom igračicom koja je osigurala naslov ukupne pobjednice Masters serije i prije posljednjeg turnira, a vodeća je i u ukupnom poretku Europske masters serije. Šegvić je upisala tri pobjede i jedan poraz. Treće zlato dodala je u disciplini parova u kojoj je slavila zajedno s klupskom suigračicom iz ekipe Bila Boja Rinom Radun.

Boris Krčmar, najbolji svjetski igrač elektroničkog pikada, osvojio je dva zlata (501MO i parovi) i srebro (Cricket) te zahvaljujući tome na ukupnoj listi pretekao Ivicu Cavrića i tako dodao svoj ukupno šesti naslov pobjednika Masters serije HPS-a, po čemu je apsolutni rekorder. Jedini koji mu je uspio parirati u Sukošanu bio je Vladimir Lešić koji ga je dva puta pobijedio u Cricketu, te jednom u parovima.

No, najviše razloga za zadovoljstvo imali su domaći igrači koji su, nošeni sjajnom podrškom navijača, osvojili čak četiri medalje i tako ostvarili najveći uspjeh u kratkoj povijesti Pikado saveza Zadarske županije. Posebno spominjanje zaslužuju Šime Buterin, član Pikado kluba Novi Bokanjac koji je osvojio broncu u disciplini Cricket, a bolji od njega bili su samo Krčmar i Lešić, te Tomislav Markić (PK Novi Bokanjac) i Božo Smolić (PK Barba) koji su priredili najveće iznenađenje osvajanjem srebra u disciplini parova.

U konkurenciji igrača 2. kategorije slavio je mladi Zagrepčanin Tomislav Vlašić, dok je naslov ukupnog pobjednika Masters serije očekivano završio u rukama Zadranina Matea Iveljića. Kod igrača 3. kategorije turnir je osvojio Tino Babić iz Runovića, a naslov ukupnog pobjednika je osvojio Mirko Presečki iz Zagreba. kod juniora je slavio je Valentino Šivalec iz Sv. Križa Začretje, dok je ukupni pobjednik Zagrepčanin Tomislav Vlašić. (HPS)

SVI OSVAJAČI MEDALJA

SENIORKE - 501 MO

1. Jasna Šegvić

2. Tanja Perić

3. Vlatka Lešić

SENIORKE CRICKET

1. Jasna Šegvić

2. Vlatka Lešić

3. Darija Balen

SENIORKE PAROVI - 501 MO

1. Jasna Šegvić & Rina Radun

2. Josipa Spahija & Branka Antonia Stričan

3. Josipa Radić & Maja Tešija

SENIORI 1. KATEGORIJA - 501 DO

1. Boris Krčmar

2. Alan Ljubić

3. Ivica Cavrić

SENIORI 2. KATEGORIJA - 501 MO

1. Tomislav Vlašić

2. Ante Vranjeka

3. Ante Toni Frleta

SENIORI 3. KATEGORIJA - 501 SO

1. Tino Babić

2. Goran Salopek

3. Toni Miše

SENIORI CRICKET

1. Vladimir Lešić

2. Boris Krčmar

3. Šime Z. Buterin

SENIORI PAROVI - 501 MO

1. Boris Krčmar & Alan Ljubić

2. Tomislav Markić & Božo Smolić

3. Vladimir Lešić & Zvonimir Lešić

JUNIORI U-18 - 501 SO (9)

1. Valentino Šivalec

2. Tomislav Vlašić

3. Matija Strepački

UKUPNI POBJEDNICI MASTERS SERIJE 2013/14.

SENIORKE: Vlatka Lešić (Varaždin)

SENIORI 1. KATEGORIJA: Boris Krčmar (Zagreb)

SENIORI 2. KATEGORIJA: Mateo Iveljić (Zadar)

SENIORI 3. KATEGORIJA: Mirko Presečki (Zagreb)

JUNIORI: Tomislav Vlašić (Zagreb)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider