Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čeka moćni Pro recco

U novom hrvatskom trileru Primorje preko Juga do finala Lige prvaka

Vaterpolisti riječkog Primorja EB igrat će u finalu Lige prvaka nakon što su u "hrvatskom polufinalu" u Barceloni pobijedili dubrovački Jug s 10-9 (2-2, 2-3, 4-2, 2-2)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Primorje je došlo do pobjede u vrlo uzbudljivoj i kvalitetnoj utakmici, te će u velikom finalu u subotu igrati protiv talijanskog Pro recca koji je s 12:11 bio bolji od domaćina Final Sixa - španjolske Barcelonette.

Sandro Sukno s četiri i Petar Muslim s tri pogotka bili su najbolji strijelci kod Riječana, za koje su još zabili Anđelo Šetka, Javier Garcia i Cosmin Radu, dok su kod Juga strijelci bili Nikola Janović (3), Marko Ivanković (2), te Miho Bošković, Marko Macan, Andro Bušlje i Aaron Younger po jedan.

Jug je bolje otvorio utakmicui Dubrovčani su vodili sve do kraja treće i početka zadnje četvrtine, kada Primorje pogocima Sukna i Radua dolazi do prednosti od 9-7. Macan smanjuje na 9-8, a najbolji pojedinac utakmice Sandro Sukno povećava na 10-8. Janović četiri minute prije kraja utakmice postavlja konačnih 10-9, iako su do kraja utakmice obje momčadi propustile nekoliko "zicera".

Primorje traži prvi naslov prvaka, a dosad u zadnja dva izdanja Final Sixa ima po jedno drugo i treće mjesto, a zadnji hrvatski klub koji je postao prvakom Europe bio je Jug 2006. godine.

Finale je u Barceloni u subotu 19.30 sati, dok se utakmica za treće mjesto igra u 18 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider