Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
najbrži sport

U Abu Dhabiju krenula nova sezona Red Bull Air Racea

Brzi avioni ponovno su zagrijali svoje motore, ubacili u najveću brzinu i digli se na nebo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

No, ne previše visoko jer Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo zapravo je brza utrka još bržih aviona, koji lete samo 25 metara iznad zemlje. Proteklog vikenda Abu Dhabi osmi je put otvorio sezonu ovog najbržeg motosporta na svijetu, a Britanac Paul Bonhomme četvrti put u svojoj karijeri upravo je ovdje slavio.

Brzine do 370 kilometara na sat, 14 najboljih svjetskih pilota iz 11 zemalja, 25 metara visoki zračni piloni i sile i do 10 G samo su kratki opis uzbudljivog iskustva koje je hrvatska publika imala priliku prošle godine gledati u Rovinju.

Iako Rovinj nije u ovogodišnjem kalendaru, Svjetsko prvenstvo je nastavilo svoju potragu za vladarom nebeskih brzina. Bonhomme je s vremenom od 57,787 sekundi slavio ispred Matt Halla (57,871 sekundi). Treći je na postolju slavio Pete McLeod (58,843), dok je prošlogodišnji svjetski prvak Nigel Lamb zaostao na petom mjestu.

Ove godine natjecanje će se zaustaviti na ukupno osam postaja diljem svijeta, a iduća je na rasporedu 16. i 17. svibnja u Japanu.

Bonhomme je i prošle godine slavio u Abu Dhabiju, u Rovinju je pobjedu odnio Austrijanac Hannes Arch, koji je do samog kraja bio favorit, no naslov svjetskog prvaka 2014. godine ipak je u neizvjesnoj završnici otišao u ruke Lambu. Ove godine u natjecanju su i dva nova pilota, što znači da nas očekuje još jedna neizvjesna Red Bull Air Race sezona.

Više na www.redbullairrace.com
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider