Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U iščekivanju ždrijeba

Tri velika razloga za slavlje u PPD-u Zagreb

Nakon završetka grupne faze Lige prvaka u PPD Zagrebu mogu biti itekako zadovoljni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim što je momčad koju vodi Veselin Vujović u skupini A završila na trećem mjestu, s jednakim brojem bodova kao i višestruko skuplji PSG, PPD Zagreb se pohvalio s nekoliko statističkih podataka u kojima su najbolji među europskom rukometnom kremom.

S prosjekom od 9.500 gledatelja po utakmici hrvatski prvak je najgledanija momčad rukometne Lige prvaka, ispred njemačkog prvaka Kiela kojeg u prosjeku gleda 8.491 gledatelj. Ovdje ipak treba naglasiti kako je ulaz na sve utakmice PPD Zagreba u Areni bio besplatan, što naravno nije slučaj u Kielu gdje za najjeftinije ulaznice u Sparkassen-Areni treba izdvojiti 20-ak eura.

Za gledanost je vezana i druga zanimljivost. Naime, susret osmog kola skupine A, između PPD Zagreba i PSG-a uvjerljivo je najposjećeniji dvoboj - Arenu je tada pohodilo 13 tisuća gledatelja. I drugi najposjećeniji dvoboj je Zagrebov domaći ogled s Kielom (11.000).

Zagreb i Metalurg odigrali su utakmicu s najmanje pogodaka u grupnoj fazi. U domaćoj pobjedi 19:17 postignuto je samo 36 pogodaka, šest manje nego na posljednjoj utakmici u skupini, kad je PPD Zagreb u Skoplju ostvario svoju jedinu gostujuću pobjedu (20-22).

Na kraju ističemo ono na što će u klubu vjerojatno biti najviše ponosni. U natjecanju po skupinama upravo je PPD Zagreb momčad koja je primila najmanje pogodaka, svega 248 u 10 utakmica.

Dodajmo kako će se u utorak s početkom u 12:30 u sjedištu Europske rukometne federacije (EHF) u Beču održati ždrijeb osmine finala, a mogući protivnici PPD Zagreba su mađarski Pick Szeged, danski Kolding i makedonski Vardar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider