Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U subotu u Varaždinu

Tri tjedna do Eura u Hrvatskoj: Ovo je 18 naših rukometašica

Izbornik ženske seniorske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga objavio je konačan popis od 18 igračica na koje računa za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se u Hrvatskoj i Mađarskoj održati od 7. do 21. prosinca, a u odnosu na posljednju listu kandidatkinja na njemu nema Lane Franković iz Sesveta i Andree Čović iz Podravke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovih 18 rukometašica okupit će se 24. studenog u Zagrebu, odakle će krenuti u završne pripreme za Europsko prvenstvo, koje će se odvijati u dvije faze.

"Prva faza traje od ponedjeljka do nedjelje, a kulminacija je subotnja utakmica protiv Crne Gore. Kolega Adžić i ja dogovorili smo se da će to biti utakmica punih sastava i generalna proba pred punim gledalištem u Varaždinu. Održat ćemo devet treninga u prvoj fazi uz dvije utakmice. Nakon toga, od 1. prosinca do početka Europskog prvenstva, trenirat ćemo svaki dan", pojasnio je hrvatski izbornik Vladimir Canjuga uz kojeg će u stručnom stožeru biti trener Ivan Jerković, trener vratarki Goran Trajkovski, liječnik Boris Peršić, fizioterapeutkinja Vesna Hodić, fizioterapeut Goran Krušelj, sportska psihologinja Bojana Jeličić te direktor reprezentacije Ratko Balenović.

Osim 18 igračica koje se nalaze na konačnoj listi kandidatkinja, još deset rukometašica je na širem popisu hrvatskog izbornika. U slučaju da neka od 18 rukometašica mora iz bilo kojeg razloga napustiti pripreme, zamijeniti je može samo igračica sa šireg popisa.

Hrvatske rukometašice za Euro 2014.:

Vratarke: Jelena Grubišić (Györ), Marta Žderić (Budućnost), Ivana Jelčić (Lokomotiva)

Krila: Maja Zebić (Vardar), Tea Grubišić (Lokomotiva), Aneta Benko (Lokomotiva), Anita Gaće (Dinamo Sinara)

Pivotkinje: Katarina Ježić (Lokomotiva), Vesna Milanović-Litre (Györ), Dragica Džono (Podravka)

Vanjske: Andrea Penezić (Vardar), Ćamila Mičijević (Zamet), Miranda Tatari (Podravka), Maja Kožnjak (Lokomotiva), Kristina Elez (Podravka), Sonja Bašić (Lokomotiva), Žana Marić (Bietigheim), Lidija Horvat (Lokomotiva)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider