Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
naletjelo vozilo

Tri plivačice ozlijeđene, jedna teško u nesreći uoči početka Igara

Europske igre, koje će se održati po prvi put u povijesti, počele su strašnom nesrećom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri austrijske reprezentativke u sinkroniziranom plivanju ozlijeđene su u Olimpijskom selu u Bakuu kada je na njih naletjelo službeno vozilo Europskih igara koje će biti otvorene u glavnom gradu Azerbajdažana u petak.

Austrijska delegacija objavila je kako su dvije od tri nastradale plivačice prevezene na liječenje u Beč, a najteže je stradala Vanessa Sahinović, koja je zadobila višestruke prijelome i nalazi se u teškom stanju.

Iz austrijskog Olimpijskog odbora su poručili kako su šokirani cijelim događajem.

Otvaranje I. Europskih igara u Bakuu održat će se u petak, 12. lipnja na novom Olimpijskom stadionu, a hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja nosit će osvajačica brončane medalje u disciplini zračna puška na OI u Pekingu 2008. godine Snježana Pejčić.

Stadion na kojem će se 2020. odigrati četiri utakmice Europskog nogometnog prvenstva, prima 68,700 gledatelja, a sve ulaznice su odavno rasprodane.

Najavljen je dolazak ruskog predsjednika Vladimira Putina, te njegovog turskog kolege Recepa Tayyipa Erdogana, no lideri vodećih europskih zemalja neće prisustvovati svečanosti otvaranja. Na otvaranje neće doći ni hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, niti premijer Zoran Milanović.

Na Europskim igrama nastupit će oko 6,000 sportaša iz 50 zemalja, a nadmetat će se u 24 sporta. Hrvatska će na Igrama imati 107 sportaša koji će nastupiti u 18 sportova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider