Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Osvajač mnogih medalja

Tragedija u San Franciscu: Poginuo britanski olimpijac Simpson!

Britanski jedriličar i osvajač dvije olimpijske medalje Andrew "Bart" Simpson tragično je preminuo u četvrtak u San Franciscu, gdje se pripremao za nadolazeću utrku America's Cupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Simpson je preminuo nakon što se njegova jedrilica prevrnula, te ga zarobila pod vodom nekih 10-ak minuta koliko je trebalo spasiocima da ga oslobode. Unatoč pokušajima da ga se vrati u život, Simpson je nedugo nakon što je izveden na obalu proglašen mrtvim.

Osim britanskog jedriličara još je jedna osoba ozlijeđena, te se nalazi u životnoj opasnosti.

Simpson je drugi jedriličar koji je preminuo tijekom priprema za America's Cup, nakon 1999. godine i Martina Wiznera, koji je poginuo na mjestu nakon što ga je u glavu pogodio jedan potrgani komad opreme.

''Cijela momčad Artemis je slomljena zbog toga što se dogodilo. Naše misli su s Andrewovom obitelji'', rekao je izvršni predsjednik momčadi Paul Cayard, koji tijekom kratkog obraćanja medijima nije primao pitanja.

Simpson (36) je 2008. godine na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio zlatnu medalju u konkurenciji "Star", dok je u Londonu prošle godine bio srebrni u konkurenciji "Star class". Osim tih Britanac je osvajač brojnih medalja sa svjetskih i europskih prvenstava. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider