Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
tada su nas oduševile

VIDEO: Ove prelijepe snimke Hrvatske opet će gledati cijeli svijet

Predivne snimke Hrvatske i ove će godine obići cijeli svijet.

Biciklistička utrka Tour of Croatia održat se od 19. do 24. travnja 2016. godine, ima etapu više, nastupit će timovi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), kao i neke od trenutno najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda, no značajna novost je ta da će atraktivne kadrove iz Hrvatske prenositi televizije na čak 6 kontinenata.

Utrku kroz Hrvatsku, koja ove godine počinje u Osijeku, izravno će prenositi i Eurosport, a svaku će večer emitirati i sažetke s najuzbudljivijim trenucima s etapa. TV prijenos će emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo.

Ovaj impresivni popis rezultat je suradnje organizatora s producenticom Ursulom Romero i njezinom tvrtkom International Sports Broadcasting (ISB), koja je prošle godine za svoje sportske prijenose, među kojima je i Tour of Croatia, dobila prestižnu nagradu SPORTEL za najinovativniji prijenos.

''Izuzetno mi je drago što se ponovno vraćamo u Hrvatsku, imate prekrasnu zemlju, more, planine, nevjerojatnu prirodu, gradove, impresivnu sportsku povijest. Tour of Croatia je odličan projekt, tako mi je drago što je već u drugoj godini održavanja toliko veći i bolji, bit će zaista pravo zadovoljstvo i ove godine raditi na tom projektu'', rekla je slavna producentica čije iskustvo uključuje prijenose 13 olimpijskih igara i tri svjetska nogometna prvenstva te potvrdila kako će ove godine utrku snimati kamerama u vožnji te uz korištenje jednog posebnog snimateljskog helikoptera koji će pratiti utrku iz zraka.

Ove godine će godine ISB sportskom prijenosu koristiti 4G kamere, što će biti prvi takav slučaj u Hrvatskoj.

Uz natjecateljsku komponentu, Tour of Croatia je i jedinstveni turistički proizvod u Hrvatskoj jer donosi brojne koristi za promociju gradova, nacionalnih parkova i regija kroz koje prolazi. Manifestacija je to koja želi postati važan dio ukupne turističke ponude te jedan od glavnih motiva za razvoj cikloturističke ponude i dolazak cikloturista te dodatnog unaprjeđenja imidža Hrvatske u svijetu.

U organizaciji sudjeluje oko tisuću sudionika: uz 160 natjecatelja, u Hrvatsku dolazi i 200 članova njihova pratećeg osoblja, angažirano je oko dvjestotinjak ljudi u organizaciji te službenika utrke te oko 400-tinjak volontera.

Organizator utrke je agencija Top Sport Events, koju predstavljaju Vladimir Miholjević, sportski i tehnički direktor te Ivan Črnjarić, event i marketing direktor utrke. Vladimir Miholjević je bivši hrvatski profesionalni biciklist, koji je jedanaest godina zaredom (od 1993. do 2004. godine) proglašavan najboljim hrvatskim biciklistom, a tijekom karijere je nastupao za strane profesionalne timove i vozio najveće svjetske biciklističke utrke poput Tour de France i Giro d'Italia i Vuelta a España. Ivan Črnjarić iskusan je event manager sa realiziranim brojnim projektima turističkog, kulturnog i zabavnog karaktera te zaljubljenik u biciklizam.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider