Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Masovni sudari

Tour de France: Kittelu kaotična uvodna etapa

Kaotičnom uvodnom etapom od Porto-Vecchija do Bastije na Korzici u subotu je počelo jubilarno 100. izdanje najveće svjetske biciklističke utrke - Tour de Francea…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dionicu dugu 213 kilometara najbolje je odradio Nijemac Marcel Kittel (Argos-Shimano) koji do trijumfa stigao u sprinterskoj završnici. Ukupno mu je do cilja trebalo četiri sata, 56 minuta i 52 sekunde. Posao mu je značajno bio olakšan nakon što su u masovnom sudaru iz igre ispali sjajni sprinteri i favoriti u prvoj etapi Mark Cavendish i Peter Sagan. Drugo je mjesto subotnjoj etapi pripalo Norvežaninu Alexanderu Kristoffu (Katusha), a treće Nizozemcu Dannyju van Poppelu (Vacansoleil-DCM).

Masovni sudar i pad velikog broja biciklista nije, međutim, bio jedini kaotičan događaj u subotu. Dogodilo se i nešto puno bizarnije - momčadski autobus Orica-Green Edgea zaglavio se u ciljnoj ravnini i izazvao kolaps. Organizatori su već donijeli odluku o pomicanju završne točke etape, ali kako su u posljednji trenutak uspjeli maknuti autobus, cilj je ipak ostao na prvotno predviđenom mjestu. No, zbog cijele te konfuzije, organizatori su na koncu odlučili da će svim biciklistima koji su završili etapu biti dodijeljeno isto vrijeme. Pomoglo je to i jednom od favorita Toura, Španjolcu Albertu Contadoru (Saxo), koji je zauzeo 163. mjesto. Njegov najveći ovogodišnji suparnik, Britanac Chris Froome (Sky), uvodnu je etapu završio na 41. poziciji.

U nedjelju je na rasporedu druga etapa od Bastije do Ajaccioa, u dužini od 156 kilometara. (TS)

 

Tour de France, 1. etapa (Porto-Vecchio - Bastia, 213 km):

1. Marcel Kittel (Njem / Argos-Shimano) 4:56:52

2. Alexander Kristoff (Nor / Katusha)

3. Danny van Poppel (Niz / Vacansoleil-DCM)

4. David Millar (VB / Garmin-Sharp)

5. Matteo Trentin (Ita / Omega Pharma - Quick-Step) svi isto vrijeme

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider