Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Monstruozna Furija

To se zove razbijanje: Španjolci uništili Dance i uzeli zlato!

Španjolski rukometaši po drugi put su se okitili naslovom svjetskih prvaka. I to kako.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U finalu Svjetskog rukometnog prvenstva Španjolska je pobijedila Dansku 35:19 i po drugi put postala svjetski prvak! U pitanju je rekordna pobjeda u svim dosadašnjim finalima svjetskih prvenstava. Dosadašnji je rekord držala Švedska koja je daleke 1958. godine pobijedila Češku 22:12.

Od velikog obračuna koji se trebao dogoditi u finalu nismo vidjeli ni o - domaćini su aktualne prvake Europe razbili, poigrali se s njima... Kako hoćete... Od prve sekunde Španjolci su ušli agresivno, sa željom da opravdaju očekivanja nacije uoči turnira, dok Danaca nije bilo nigdje. Ni traga nismo vidjeli od one reprezentacije koja je tako suvereno u polufinalu pobijedila Kauboje. Najkraće rečeno - sve je izgledalo kao da je Ulrik Wilbek na teren poslao igrače Sonderyiskea ili Esbjerga (momčadi iz sredine ljestvice danskog prvenstva).

U 20. minuti je Španjolska imala 9:8 nakon čega je uslijedila strašna serija - do kraja poluvremena zabili su devet, a Danci samo dva pogotka i već nakon 30 minuta bilo je jasno da će zlato ostati u Španjolskoj. Danska je zabila prvi pogodak u drugom dijelu, ali onda je uslijedila nova furiozna serija, od osam golova zaredom, i tu je priči bio kraj.

Sa sedam pogodaka je prvi strijelac Španjolske bio Joan Canellas. Šest je postigao Valero Rivera, a po pet Maqueda i Aguinagalde. Vratar Šterbik je upisao 14 obrana. Na drugoj strani su četiri gola postigli Kasper Sondergaard i Mollgaard.

Podsjetimo, Španjolci su otišli do kraja i 2005. u Tunisu, gdje su u finalu pobijedili našu reprezentaciju 40:34.

Dodajmo kako se Kauboji u ponedjeljak s brončanom medaljom vraćaju u zagrebačku zračnu luku, a na portalu GOL.hr od 11 sati moći ćete pratiti live streaming njihova dolaska.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider