Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
14. djevojka

Tina Maze dobitnica trofeja Serge Lang

Slovenska 30-godišnja skijašica Tina Maze izabrana je za najbolju skijašicu svijeta u apsolutnoj konkurenciji (skijašica i skijaša) u izboru međunarodne asocijacije novinara koji prate skijanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trofej Serge Lang, nazvan po utemeljitelju Svjetskog kupa, nagrada je u kojoj se biraju najbolji računajući i mušku i žensku konkurenciju od 1963. godine.

Tina Maze je 14. djevojka koja se okitila ovim trofejem, prva nakon Amerikanke Lindsey Vonn 2009. godine. Prije nje je za pobjednicu izabrana Janica Kostelić 2001. godine, a njezin brat Ivica osvojio je tu nagradu prije dvije godine. Prošle godine je nagradu dobio Austrijanac Marcel Hirscher.

Tina Maze je u prošloj sezoni osvojila Svjetski kup s 2.414 bodova, što je apsolutni rekord Svjetskog kupa. Pobijedila je na 11 utrka i osigurala još 13 penjanja na pobjedničko postolje. Uz veliki kristalni globus osvojila je i dva mala, u superveleslalomu i veleslalomu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider