Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Neizvjesna sudbina

Teški dani za Hamburg: Prvak Europe na koljenima, nogomet na rubu ponora

Njemački rukometni klub HSV iz Hamburga zbog svojih financijskih problema nije uspio pridobiti dozvolu za nastup u idućoj sezoni tamošnje Bundeslige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još uvijek aktualni prvak Europe ima tjedan dana da uloži žalbu na odluku Njemačkog rukometnog saveza, koji je zbog financijskih problema u kojima se klub nalazi zabranio njegovo sudjelovanje u sezoni 2014/2015. Vijest o nedobivanju licence pristigla je svega tjedan dana nakon što je predsjednik Andreas Rudolph podnio ostavku: "Nadam se da će moja ostavka biti upozorenje za Grad Hamburg koji ne smije dopustiti gašenje i raspadanje kluba, već mu treba pomoći da se vrati na staze slave", rekao je Rudolph.

HSV, koji na kraju sezone napuštaju naš Domagoj Duvnjak (Kiel) i Blaženko Lacković (Vardar) i za koji još nastupa Davor Dominiković, ove sezone zauzima tek četvrto mjesto u domaćem prvenstvu, dok je u Ligi prvaka eliminiran već u osmini finala od skopskog Vardara.

Ništa bolja situacija nije niti u puno poznatijem i bogatijem HSV-u, onom nogometnom. Nakon što su sezonu Bundeslige završili na 16. mjestu čekaju ih kvalifikacije s trećom momčadi iz druge lige, Greuther Fürthom.

Iličević propušta prvu utakmicu razigravanja?

Nakon što su uspjeli izbjeći izravno ispadanje u niži rang, u HSV-u je sada mobilizacija na vrhuncu. Atmosferu su malo narušile ozljede igrača, s kojima se HSV cijele sezone mučio. Ovog su ih tjedna snašle nove dvije.

Tolgay Arslan i Ivo Iličević nova su dva imena koja se nalaze na listi upitnih za prvi dvoboj protiv Fürtha. Iličevića muči list noge, no navodno ozljeda nije toliko ozbiljna, te bi mogao konkurirati za obje utakmice. Arslanova je ozljeda zadnje lože navodno ozbiljnija, te su za njega upitna oba dvoboja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider