Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Poraz Pingvina

Tampa Bay slavila u Detroitu nakon gotovo 20 godina

Tampa Bay, vodeća momčad Istočne konferencije u NHL ligi s 24 boda, pobijedila je u gostima Detroit s 3:2 u produžetku pogotkom Teddyja Purcella.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to prva pobjeda Tampe Bay u Detroitu nakon 12. siječnja 1994. godine. Jedan pogodak za gostujuću momčad postigao je Steven Stamkos, koji je vodeći strijelac lige s 14 pogodaka i vodeći uz Sydneyja Crosbyja iz Pittsburgha po broju bodova (golovi i asistencije), obojica po 23. Henrik Zetterberg zabio je oba gola za Red Wingse koji su četvrti na Istoku s 22 boda, koliko imaju drugi Pittsburgh i treći Toronto, ali im je ovo bio peti uzastopni domaći poraz!

Pittsburgh je poražen na gostovanju kod St. Louisa 2:1. Pobjednički pogodak za Bluese sredinom treće trećine zabio je Kevin Shattenkirk, kojem je to prvi pogodak ove sezone. St. Louis je dobio 11. utakmicu u 15. nastupu ove sezone, čime je ponovio najbolji start u sezonu u povijesti franšize, nakon sezone 2003/04.

Toronto je, pak, izgubio u gostima kod Bostona 3:1. Bruinsima, koji su peti na Istoku s 21 bodom, to je bila tek treća pobjeda u zadnjih sedam utakmica, a Torontu drugi poraz u zadnjih šest ogleda.

Marian Hossa zabio je dva gola za aktualne prvake Chicago Blackhawske koji su slavili kod Dallasa 5:2, iako su Starsi vodili 1:0 i 2:1. Patrick Sharp bio je asistent za prva četiri gola Chicaga, koji je treći na Zapadu, s tri boda manje od vodećeg Anaheima.

Los Angeles Kingsi loše su započeli sezonu, ali su domaćim slavljem 5:1 protiv Vancouvera stigli do 10. pobjede u zadnjih 14 utakmica. Tyler Toffoli zabio je dva pogotka uz jednu asistenciju za Kingse, a Mike Richards dodao jedan pogodak i dvije asistencije.

NHL liga, subota:

Philadelphia – Edmonton 4:2

Ottawa – Florida 3:2

Boston – Toronto 3:1

Carolina – Minnesota 2:3 (penali)

Columbus – New York Islanders 5:2

Detroit – Tampa Bay 2:3 (produžetak)

Dallas – Chicago 2:5

Phoenix – Washington 4:3 (penali)

St. Louis – Pittsburgh 2:1

Los Angeles – Vancouver 5:1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider