Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nevjerojatna priča

Tampa Bay na krilima 'anonimca' poravnala protiv Rangers

Tyler Johnson je postigao tri pogotka za Tampa Bay u gostujućoj 6-2 (2-1, 1-1, 3-0) pobjedi nad New York Rangersima u noći s ponedjeljka na utorak u Madison Square Gardenu, pa je stanje u finalnoj seriji Istočne konferencije NHL-a izjednačeno na 1-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Johnson je postao prvi igrač u povijesti Lightninga, koji je uspio u utakmici doigravanja postići 'hat-trick', a do njega je stigao s tri pogotka u tri različite situacije. Prvi pogodak za vodstvo 1-0 postigao je u 6. minuti iz kontranapada, kad je Tampa Bay imao igrača manje na ledu. Drugi gol za vodstvo 2-1 u 12. minuti Johnson je zabio s igračem više na ledu u situaciji "4 na 3", a u 29. minuti je pogodio za 3-1 kad su oba sastava bila kompletna.

"To vam je Tyler Johnson. Što je utakmica važnija, to je njegova igra bolja. Nevjerojatan je. Stavi cijelu momčad na svoja leđa i mi ga svi slijedimo", nahvalio je svog 24-godišnjeg centra trener Lightninga Jon Cooper.

Johnson je u NHL stigao u sezoni 2012./13. okolnim putem, jer ga nijedan od menadžera nije zamijetio i izabrao na draftu. No, primjećen je kada je u dresu AHL momčadi Syracuse Crunch postigao 37 pogodaka uz 28 asistencija u 62 nastupa. Pozvan je u Lightning za posljednjih 14 utakmica u sezoni i s tri pogotka i tri asistencije opravdao dolazak u najjaču ligu svijeta, u kojoj je s ova tri pogotka Rangersima istaknuo kandidaturu za najboljeg igrača doigravanja.

"Svakog jutra kad se probudim ja sam sretan što sam tu i što živim svoj san. To me tjera da budem najbolji što mogu, zbog svoje obitelji koja je podnijela veliku žrtvu da bih bio ovdje. Želim živjeti svoj san što je duže moguće", izjavio je Johnson koji je u ovogodišnjem 'playoffu' već četvrti put postigao dva ili više pogodaka na istoj utakmici i prema podacima NHL-a postao prvi igrač od 2003. godine koji je u doigravanju na najmanje četiri dvoboja imao takav doseg. Posljednjem je to uspjelo Jamieju Langenbrunneru iz New Jersey Devilsa. Johnson je u dosadašnjih 15 utakmica stigao do 16 bodova, 11 golova i pet asistencija.

Osim Johnsona za Tampa Bay je dva pogotka postigao Alex Killorn (44, 58), a jedan Steven Stamkos (47), dok su strijelci za domaću momčad bili Chris Kreider (9) i Derek Stepan (35). Vratar Rangersa Henrik Lundqvist nije imao svoj dan, jer je primio šest pogodaka iz samo 26 udaraca, dok je njegov suparnik na drugoj strani Ben Bishop zaustavio 35 od 37 pokušaja igrača Rangersa.

"Ne igramo utakmicu u prosincu. Mi smo u finalu Istoka. Oni su odlična momčad. Napraviš najmanju pogrešku i odmah ti zabiju", rekao je razočarani Derek Stepan nakon najtežeg poraza Rangersa u doigravanju još od 2009. kad su poraženi od Washingtona s 4-0.

Finalna serije Istočne konferencije sada seli na Floridu, gdje će u noći sa srijede na četvrtak te s petka na subotu biti odigrane sljedeće dvije utakmice.

NHL rezultati, doigravanje, finale Istoka (18.5.):

New York Rangers - Tampa Bay 6-2

(rezultat u seriji je izjednačen na 1-1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider