Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nastavak u 2016.

Swatch Beach Volleyball Major: Poreč ponovno dovodi najbolje odbojkaše svijeta

Nakon što je početkom godine zacrtala postati jedan od najgledanijih sportova svijeta i obišla pješčane terene svijeta svojom dosad najprestižnijom serijom Swatch Beach Volleyball Major Series, odbojka na pijesku i u 2016. nastavlja svoj put ka vrhu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poreč će ponovno svojim turnirom Poreč Major predstavljati otvorenje serije. Od 28. lipnja do 3. srpnja porečku će uvalu Peškeru ponovno okupirati najbolji igrači i igračice svijeta, a nagradni fond turnira ponovno je rekordnih 800.000 $.

Kombinacija najboljeg što odbojka uopće može ponuditi, zatim užarenih tribina i vrhunske zabave nakon sportskog dijela turnira, ono je što ovu seriju čini posebnim sportsko-zabavnim događajem. U lipnju ove godine, Poreč je izgradio pet manjih terena te jedan centralni teren u uvali Peškera, čijih je svih 5000 mjesta, unatoč iznadprosječnim temperaturama, u finalnom vikendu turnira bilo popunjeno glasnom publikom.

Slavili su u Poreču Nizozemci i Brazilke, dok se za zabavu iznad terena zračnim akrobacijama pobrinuo pilot Peter Besenyei, a Felix Baumgartner svojim je helikopterom do terena dovezao dvojac 2CELLOS, koji su kao uvertiru u finale odsvirali hrvatsku himnu.

Swatch Beach Volleyball Major Series u sklopu FIVB World Toura u 2016. će predstavljati pravu uvertiru za Olimpijske igre u Riju, gdje se očekuje da će se upravo za odbojku na pijesku tražiti mjesto više, pa će tako serija krenuti u Poreču, zatim se zaustaviti u Švicarskoj te tradicionalnom Klagenfurtu, a završiti velikim finalom serije krajem listopada.

Swatch Beach Volleyball Major Series, raspored 2016.:

Poreč Major: 28. lipnja – 3. srpnja
Gstaad Major: 5. srpnja – 10. srpnja
A1 Major Klagenfurt: 26. srpnja – 31. srpnja
Swatch Beach Volleyball FIVB World Tour Finals `16: 25. – 30. listopada

Više informacija i novosti o turniru pratite na www.swatchmajorseries.com
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider