Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Megdan s Norveškom

VIDEO Hrvatski rukometaši stigli u Pariz: Bilo je problema, evo o čemu se radi

Nakon što je reprezentacije Hrvatske izborila polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva i stigla u Pariz, iz „Grada svjetlosti“ javio se reporter Nove TV Stipe Sladoljev.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Polufinale svjetskog rukometnog prvenstva, izborili su hrvatski rukometaši u šokantnoj pobjedi nad Španjolskom. Kauboji su iz Montpelliera stigli u Pariz, a ondje je i reporter Dnevnika Nove TV Stipe Sladoljev.

Španjolci tuguju, spominju ''velike Hrvate' i ''čudesnog Mamića'', ali i suce

Reprezentacija je stigla u Pariz, ali put nije baš glatko prošao?
„Taj njihov put od 750 kilometara od Montpelliera do Pariza poslužio im je kao metafora za sportski put koji su prošli da bi stigli do polufinala Svjetskog rukometnog prvenstva“, kazao je Sladoljev, a o kakvim se problemima radilo pogledajte u ostatak video izvještaja iz Pariza.

Nakon pobjede nad Španjolcima, pjesma se preselila u svlačionicu. A imalo se i što slaviti. Onda kada je bilo najpotrebnije Hrvatska je odigrala najbolju utakmicu na svjetskom prvenstvu do sada. Favorizirani Španjolci su otvorili bolje no u utakmicu u kojoj je ulog bilo polufinale u Parizu. No do pariškog Bercyja dojahali su Kauboji i osjetili teren za sudar s Norveškom.

''Spavali smo, i to nam je bilo slavlje!'' ističe Tin Kontrec.
Marko Mamić je bio najtraženiji čovjek. Kako i ne bi kada je u prvom dijelu igrao simultanku protiv Furije. Ovaj 22-godišnjak iz Kielcea zabio je čak devet golova.
''Pa jesam iznenađen zbog sebe. Ovakvu utakmicu na ovakvom nivou još nisam odigrao. Stvarno mi je jako drago što sam super odigrao utakmicu i što sam pomogao ekipi'', kaže Mamić. Bio je to dobrim dijelom utakmice ''one man show'' Mamića koji je oduševio i suigrače.
''Mi smo znali Marko je kvaliteta nama to nije ništa strano, on na treningu to uvijek radi. Oni vjerojatno nisu bili spremni za njega pa je zabio sve što je trebao. Vukao nas je u prvom poluvremenu i odigrao top utakmicu'', konstatira Jerko Matulić.

Pešić nije briljirao na vratima kao protiv Egipta, njegovu je ulogu preuzeo Ivan Stevanović i skinuo nekoliko teških lopti.
''Mislim da smo se dizali od početka prvenstva. Odigrali smo dvije odlične utakmice protiv Egipta i Španjolske i zasluženo smo ovdje'', kaže Stevanović, a Pešić dodaje:

''Osjećamo se super, malo smo umorni nismo se dobro naspavali sad smo putovali šest sati. Stivi je to dobro odradio jučer, zamijenio me odlično. Idemo na Norvežane pa ćemo vidjet kako će biti.''

Vrlo dobar u obrani je bio Jakov Gojun koji je imao težak zadatak čuvanja Aguinagaldea. Šef obrane tvrdi da zna recept za Norvežane.
''Mislim da će opet sitnice odlučivat. Mi znamo njih oni znaju nas. Mislim da će opet sitnice odlučivat. Ja vjerujem u finale ovdje protiv Francuza'', zaključuje Gojun.

Ide li Hrvatska do finala Svjetskog prvenstva?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider