Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliki okršaj

Hrvatski junak otkrio formulu uspjeha protiv Norvežana u polufinalu SP-a

Junak pobjede nad Španjolskom Marko Mamić najavio je okršaj s Norveškom u polufinalu Svjetskog rukometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometaši stigli su u srijedu poslijepodne iz Montpelliera u Pariz, gdje ih u petak (20.45 sati) na Svjetskom prvenstvu čeka polufinalni dvoboj protiv Norveške, a kao ključ uspjeha u tom srazu 22-godišnji Marko Mamić, najbolji igrač u četvrtfinalu protiv Španjolske, ističe potrebu da naši rukometaši prate visok tempo u kojem igra norveška reprezentacija.

Španjolci tuguju, spominju ''velike Hrvate' i ''čudesnog Mamića'', ali i suce

"Norvežani su dobra ekipa, možda još bolja nego prije i bit će zanimljivo. Morat ćemo pratiti njihov visok tempo jer ako nećemo, onda ćemo izgubiti. Dat ćemo sve od sebe da ih trkački možda i prestignemo", rekao je Marko Mamić na druženju s predstavnicima medija po dolasku u Pariz.

Hrvatska je u proteklih godinu dana triput igrala protiv Norveške i dvaput izlazila kao pobjednik, u dvoboju za 3. mjesto na Europskom prvenstvu u Poljskoj, kad je bilo 31-24, te na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru, gdje su naši rukometaši slavili sa 27-21. Norvežani su bili bolji od momčadi pod vodstvom Željka Babića u grupnoj fazi EP-a u Poljskoj (31-34)."Mislim da ćemo se pripremiti isto kao i za svaku drugu utakmicu. Poznajemo se jako dobro, oni su zapravo potpuno ista momčad kao i što su bili lani. Mislim da će utakmica biti izuzetno teška, a šanse su mislim 50-50", mišljenje je još jednog junaka pobjede nad Španjolcima, vratara Ivana Stevanovića.

Iznio je iskusni vratar i što će biti ključno za pobjedu i plasman u finale.

"Mislim da moramo igrati dobro prvenstveno u obrani i pokušati zatvoriti njihovu polukontru. To je njihovo najjače oružje i u tom segmentu će ležati jako puno stvari."

Kad u petak izađu na polufinalni sraz s Norvežanima, naši će rukometaši znati tko bi im bio potencijalni suparnik u borbi za zlato, jer će domaćin Francuska i reprezentacija Slovenije u četvrtak (21 sat) odlučivati o prvom finalistu.

"Vidjet ćemo što će Slovenci izmisliti, ali dao bih malu prednost Francuskoj, jer ipak igraju kući. Vidjet ćemo, bit će zanimljiva utakmica", zaključio je Marko Mamić.

Ide li Hrvatska do finala Svjetskog prvenstva?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider