Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
a onda...

Hrvatska izgubila od Njemačke i za protivnika dobila – Egipat!

Hrvatska reprezentacija će u osmini finala Svjetskog rukometnog prvenstva igrati protiv Egipta.

Aktualni europski prvaci Nijemci u posljednjoj su utakmici skupine C Svjetskog rukometnog prvenstva bili prejaki za Hrvatsku. Naši su rukometaši poraženi visokim rezultatom 28:21 koji im je donio drugo mjesto i Egipat u osmini finala.

Egipćani su u borbi za drugo mjesto u skupini D poraženi od Švedske te kao trećeplasirani idu na Hrvatsku ove nedjelje u 20:45 u Montpellieru.

Tako nije uspio plan da naši rukometaši već u prvoj utakmici nokaut faze odu u Pariz gdje se igraju oba polufinala. Sada će morati na dug put na jug Francuske. Ukoliko prođu u četvrtfinale najvjerojatnije ih čeka jaka Španjolska koja u osmini finala igra protiv Brazila.

Kod Hrvatske su Luka Stepančić i Manuel Štrlek dali po pet golova, Tin Kontrec četiri, dok je najbolji hrvatski igrač Domagoj Duvnjak na ovoj utakmici igrao samo u fazi obrane i nije se upisao u strijelce. Njemačku su predvodili Patrick Wiencek (6) i Kai Hafner (5), dok je odličan bio vratar Andreas Wolff bio sjajan sa 16 obrana.

Krenuli dobro, a onda Nijemci preuzeli utakmicu u svoje ruke

S dva gola Stepančića i jednim Mandalinića s vanjskih pozicija u prve četiri i pol minute Hrvatska je krenula s vodstvom 3-1, no potom je uslijedilo razdoblje od čak 12 minuta tijekom kojih nije postigla niti jedan pogodak što je Njemačka iskoristila i serijom 6-0 stigla do vodstva od 7-3 i kontrole rezultata koju nije ispuštala do kraja utakmice. Protok lopte Hrvatske u napadu od pete do 17. minute bio je vrlo spor, krila i kružni igrači nisu se uspijevali izboriti za prostor, dok su udarce vanjskih igrača blokirali njemački obrambeni igrači ili ih je branio Wolff.

Kada se serijom 3-0 Hrvatska pred kraj prvog poluvremena primakla na 11-8, a zahvaljujući odličnoj igri u obrani početkom drugog poluvremena smanjila i na 14-12 pojavila se nada u preokret, ali uslijedila je još jedna napadačka "crna rupa", ovoga puta od šest minuta, od 39. do 45., koju su Nijemci iskoristili i s dva gola iz protunapada pobjegli na 19-13.

Wolff imao čak 16 obrana

Niti tada se Hrvatska nije predala, golovima Štrleka i Horvata devet minuta prije kraja stigla je na 22-20, ali ponovno se nije uspjela primaknuti na manje od dva gola razlike. Wienczek je potom izborio sedmerac, a onda i sam poentirao za odlazak na 24-20, da bi se razlika u završnici popela i na najvećih osam (28-20) prije no što je Kontrec u posljednjoj sekundi smanjio na konačnih 28-21.

Na kraju se pokazalo kako su najveću razliku između Hrvatske i Njemačke u ovoj utakmici ostvarili vratari. Njemački čuvar Wolff mreže je sa 16 obrana proglašen i igračem utakmice, dok su hrvatski golmani Stevanović i Ivić zajedno sakupili tek šest obrana.

Hoće li Hrvatska pobijediti Egipat u osmini finala SP-a?

Ukupno glasova:

OSMINA FINALA

Subota:

16:00 Makedonija – Norveška
18:00 Francuska – Island
20:45 Rusija – Slovenija
20:45 Španjolska – Brazil

Nedjelja:

16:00 Švedska - Bjelorusija
16:00 Danska - Mađarska
18:00 Njemačka – Katar
20:45 Hrvatska – Egipat

ČETVRTFINALE (utorak)

Španjolska/Brazil – Hrvatska/Egipat
Makedonija/Norveška - Danska/Mađarska
Bjelorusija/Švedska - Francuska/Island
Rusija/Slovenija - Njemačka/Katar

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider