Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Puno nepoznanica

Predstavljamo skupinu C: Njemačka favorit, ali Hrvati mogu protiv svakoga

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će na Svjetskom prvenstvu 2017 u skupini C zajedno s Njemačkom, Bjelorusijom, Mađarskom, Čileom i Saudijskom Arabijom.

Tijekom prvog kruga Svjetskog prvenstva u rukometu 2017 sve utakmice skupine C, u kojoj se nalazi i hrvatska reprezentacija, igrat će se u Rouenu, u Kindareni od 13. do 20. siječnja. Šest reprezentacija borit će se za prva četiri mjesta koja vode u osminu finala.

Njemačka ima velike ambicije

Favorit skupine je aktualni europski prvak i brončani s Olimpijskih igara – Njemačka. Reprezentacija koja na SP-u očekuje plasman barem u polufinale. Iako će u Francuskoj biti oslabljeni za nekoliko igrača (Steffen Weinhold, Christian Dissinger), stigli su u vrlo konkurentnom sastavu predvođenom sjajnim lijevim krilom Uweom Gensheimerom, desnim vanjskim Kaiom Häfnerom, desnim krilom Patrickom Groetzkim i odličnim golmanskim parom Silvio Heinevetter – Andreas Wolff. Ovaj potonji smatra se danas jednim od najboljih na svijetu.

Nijemci su dobro pokriveni na svim pozicijama, dva natjecanja zaredom su došli do medalje i imaju vrlo visoke ambicije. Jedan su i od najvećih kandidata za zlatnu medalju, a Hrvatskoj će svakao biti najveći test prije nokaut faze. Dagur Sigurdsson napušta reprezentaciju nakon ovog natjecanja i sigurno se želi oprostiti dobrim rezultatom.

Hrvatska i Mađarska među tri

I dok je Njemačka favorit za prvo mjesto u skupini, za drugu poziciju trebale bi se boriti Hrvatska i Mađarska. Kauboji su dosta pomlađeni i nepredvidljivi, ali ne bi smjeli biti van tog kruga reprezentacija. Uostalom, Hrvatska je dobrom igrom u stanju pobijediti svakoga, ali isto tako se može dovesti u probleme protiv lošijeg protivnika, kao što je to bio slučaj u Riju. Hrvatska je prije poraza od Poljske u četvrtfinalu OI-a pobijedila Francusku i Dansku.

Mađarska će također imati što za reći u skupini C. Mađari nisu nastupili na SP-u 2015 nakon što su prošli u četvrtfinale u prethodna tri izdanja. I stoga će imati veliku želju za dokazivanjem. Španjolski strateg Xavi Sabate oslanjat će se na iskusne igrače poput Laszla Nagyja, vratara Rolanda Miklera i pivota Timuzsina Schucha. No, reprezentacija je uglavnom sastavljena od igrača Veszprema i Szegeda i mogla bi mnogima raditi probleme. Tu su još Nandor Fazekas, Gabor Csaszar i Gergö Ivancsik.

Tri ekipe u borbi za jedno mjesto

Ostale tri ekipe borit će se za četvrto mjesto koje vodi u osminu finala. Lišena svoje najveće zvijezde Sergeja Rutenke, Bjelorusija će teško napraviti ozbiljan rezultat. To je kao da Makedonija igra bez Kirila Lazarova. Bjelorusija će biti u kombinaciji talentiranih mladih igrača poput 20-godišnjeg Artsema Karaleka i već etabliranih igrača, kao što je Barys Pukhouski, koji je među najboljim strijelcima Lige prvaka.

S druge strane, reprezentacija Čilea sanja plasman u nokaut fazu. Bilo bi to prvo njihovo pojavljivanje u toj fazi natjecanja. Najviše će ovisiti o desnom vanjskom i njihovom najboljem igraču Rodrigu Salinasu, a ističu se i tri brata Feuchtmann, posebno lijevi vanjski Erwin i srednji vanjski Emil.

Saudijska Arabija, koja se kvalificirala na Svjetsko prvenstvo zahvaljujući četvrtom mjestu na azijskom prvenstvu, odskače nedostatkom kvalitete, ali nada se da će nekome pokvariti planove. Vodi je naš Neno Kljaić, a glavni igrači su Mohammed Alzaer, Mohammad Alnassfan, Abdullah Alabass, Mohammed Alabass i Motjaba Alsalem.

Parovi prvog kola (petak):

14.00 Bjelorusija - Čile
17.45 Njemačka - Mađarska
20.45 HRVATSKA - Saudijska Arabija

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider