Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Super talenti

Svjetski i europski prvak potvrdili laskave titule!

Super talenti Josip Ljubas i Matija Gazibara juniorski prvaci Hrvatske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Josip Ljubas i Matija Gazibara, dvojica klinaca na kojima počiva budućnost hrvatskog pikada. Prvi je aktualni svjetski prvak u uzrastu mlađih juniora (U-15), drugi aktualni juniorski prvak Europe (U-18). U subotu su laskave titule potvrdili i na domaćem terenu osvajanjem naslova državnih prvaka na jubilarnom 20. pojedinačnom prvenstvu Hrvatske koje se ovog vikenda održava u Sportskom centru Sava sport u zagrebačkim Sesvetama.

Josip Ljubas, član Pikado kluba Posejdon iz Kaštel Kambelovca, osvojio je svoj treći naslov prvaka Hrvatske u uzrastu mlađih juniora. Prvi put je slavio 2010. kada je imao samo 12 godina. Sljedeće godine je obranio titulu, ali ga je prošle godine u finalu iznenadio njegov imenjak iz Rijeke Josip Šojat. Ovog puta nije dopustio iznenađenje pobjedivši u finalu još jednog nadarenog klinca, Kristijana Putaka iz Grede Sunjske, dok je broncu osvojio Karlo Nekić iz Senja.

Matija Gazibara, bivši nadareni rukometaš koji je prošao kompletan omladinski pogon RK CO Zagreb dok ga nije poremetila ozljeda koljena, potvrdio je svoju dominaciju obranivši naslov juniorskog prvaka Hrvatske od prošle godine. Dečko iz Gornjeg Stenjevca se bez poraza probio do finala u kojemu je pobijedio istog protivnika kao i prošle godine, Maria Habljaka iz Bestovja. Bronca je pripala Davoru Bubiću iz Solina.

DOMINACIJA KRČMARA I LEŠIĆA

Seniori su na rasporedu imali discipline Cricket i parove, a prema očekivanjima su dominirali Zagrepčanin Boris Krčmar i Splićanin Vladimir Lešić, naši najbolji pikadisti i nositelji igre muške reprezentacije Hrvatske koja je četverostruki uzastopni prvak Europe. U obje discipline su se sudarili u finalima pri čemu je Krčmar slavio u Cricketu koji je njegova specijalnost, dok je Lešić u tandemu s Anđelkom Fofićem uzeo naslov u parovima pobjedom protiv Krčmara i Kreše Kranjčine.

Kod seniorki je naslov prvakinje Hrvatske u Cricketu osvojila Vlatka Lešić, sestra ranije spomenutog Vladimira. U finalu je pobijedila Nevenku Šalat Franičević iz Zagreba koja je prije toga iznenadila Splićanku Đurđicu Delić, dvostruku državnu prvakinju u ovoj discipini (2010. i 2011.) koja se ovog puta morala zadovoljiti broncom.

Lešić je medalju osvojila i u parovima, ali srebrnu jer su ona i Vlasta Stankić u finalu poražene od spomenute Delić i Jasne Šegvić. Uz zlato u Split je otputovala i bronca za što su zaslužne Olja Pavlović i Ana Mamut.

REZULTATI:

JUNIORI U-15 - 501 SO
1. Josip Ljubas (Kaštel Kambelovac)
2. Kristijan Putak (Greda Sunjska)
3. Karlo Nekić (Senj)

JUNIORI U-18 - 501 SO
1. Matija Gazibara (Zagreb)
2. Mario Habljak (Bestovje)
3. Davor Bubić (Solin)

SENIORKE - CRICKET
1. Vlatka Lešić (Varaždin)
2. Nevenka Šalat Franičević (Zagreb)
3. Đurđica Delić (Split)

SENIORKE PAROVI - 501 MO TEAM
1. Đurđica Delić i Jasna Šegvić (obje Split)
2. Vlatka Lešić (Varaždin) i Vlasta Stankić (Rijeka)
3. Olja Pavlović i Ana Mamut (obje Split)

SENIORI - CRICKET
1. Boris Krčmar (Zagreb)
2. Vladimir Lešić (Split)
3. Krešo Kranjčina (Zagreb)

SENIORI PAROVI - 501 MO TEAM
1. Vladimir Lešić (Split) i Anđelko Fofić (Zagreb)
2. Boris Krčmar & Krešo Kranjčina (obojica Zagreb)
3. Filip Galović (Split) i Ante Krnić (Konjevrate)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider